Pérez Balastegui, José Antonio(Universitat Politècnica de València, 2021-10-13)
[ES] El presente Trabajo de Fin de Grado consiste en la implementación de un circuito eléctrico equivalente empleando la técnica de Espectroscopias de Impedancias Electroquímicas (EIS) con el fin de caracterizar el estado ...
Tarazona Benito, Noelia(Universitat Politècnica de València, 2019-10-21)
[ES] El aumento del tráfico aéreo conlleva la continua búsqueda de mejoras en
la eficiencia de los motores. Dicha eficiencia está directamente relacionada con
la temperatura máxima que se puede alcanzar en el proceso de ...
Ruipérez Onate, Miguel Alfredo(Universitat Politècnica de València, 2014-05-06)
In this PFC we have designed and implemented a prototipe module for establishing a remote access through web interface. The prototipe has been equipped with temperature, humidity air and humidity ground sensors. The prototipe ...
Juan San Roque, Miguel(Universitat Politècnica de València, 2023-09-26)
[ES] El siguiente proyecto tuvo como objetivo reducir el tiempo de análisis y mejorar los resultados del proceso de cristalización en el equipo CRYSTEX-QC mediante la implementación de un nuevo ventilador más potente que ...
Sempere Ferre, Francisca; Santamarina Siurana, M. Pilar(2021-03)
[ES] El efecto de la actividad de agua (0,85, 0,90, 0,95, 0,98, 0,995) sobre el crecimiento y la esporulación de Aspergillus niger fue estudiado a distintas temperaturas (15 y 25 ºC). La máxima ratio
de crecimiento de la ...
Crespo Pérez, Sara Isabel(Universitat Politècnica de València, 2017-02-09)
[EN] The cheese characteristics physico-chemical could be affected for different kind of
factors related with raw material and the elaboration process. In this investigation,
made at SAT Quesos la SABINA company, had ...
Escrivà Prats, Lucia(Universitat Politècnica de València, 2013-04-17)
[ES] En el proceso de elaboración del jamón curado se emplean sales de curado, por ejemplo el nitrato de sodio (NaNO3). El estudio de la difusividad de estas sales es muy importante a la hora de determinar el tiempo ...
Segarra Galán, Rita(Universitat Politècnica de València, 2023-10-10)
[ES] El cultivo de arroz en la Comunidad Valenciana, concentrado en el entorno del Parque Natural de La Albufera y municipios limítrofes, genera un gran volumen de residuo (paja) en muy poco tiempo. Tradicionalmente, el ...
Vilchez Olivencia, Maria Carmen(Universitat Politècnica de València, 2014-02-21)
[ES] Se ha evaluado el efecto de dos regímenes térmicos (constante y variable) aplicados durante la maduración sexual de hembras de anguila, en la calidad de las puestas y el desarrollo embrionario posterior. Se analizan ...
Suay Costa, María Isabel(Universitat Politècnica de València, 2021-10-19)
[ES] Estudios recientes han descubierto que el agua marina fría estimula al eje cerebro-hipófisis-gónada e induce un desarrollo sexual temprano en los machos de anguila europea (Anguilla anguilla). Estos resultados sugieren ...
Armengol Fortí, Josep; Alaniz, Sandra; Vicent, Antonio; Beltrán, Roberto; Abad Campos, Paloma; Pérez Sierra, Ana María; García Jiménez, José; Ben Salem, Ibtissem; Souli, Mounira; Boughalleb, Naima(Elsevier, 2011-03)
The effect of double stranded RNA (dsRNA) infection on growth rate and the reproductive potential of Monosporascus cannonballus was studied in 21 isolates collected in cucurbit growing areas of Spain and Tunisia. The ...
Fernández Carmona, Julio; Alqedra, Ibrahim; Cervera Fras, Mª Concepción; Moya, V.J.; Pascual Amorós, Juan José(Cambridge University Press (CUP), 2003-04)
[EN] New Zealand × Californian rabbit does were offered ad libitum three diets : diet A, with 960 g lucerne per kg dry
matter (DM), having 8·7 MJ digestible energy (DE) and 108 g digestible protein (DP) per kg DM; diet ...
The aim of this work was to study the effect of temperature and air velocity on the drying kinetics and quality attributes of apple (var. Granny Smith) slices during drying. Experiments were conducted at 40, 60 and 80 °C, ...
The effect of temperature on microalgal ammonium uptake was investigated by carrying out four batch experiments in which a mixed culture of microalgae, composed mainly of Scenedesmus sp., was cultivated under different ...
[EN] Corrosion resistance of Alloy 31, a highly alloyed stainless steel (UNS N08031) were studied in heavy brine LiBr solutions (400, 700 and 992 g/l) at different temperatures using electrochemical techniques. The mixed ...
Bennaceur, Said; Bennamoun, Lyes; Mulet Pons, Antonio; Draoui, Belkacem; Cárcel Carrión, Juan Andrés(Editorial Universitat Politècnica de València, 2018-09-07)
[EN] In this work the influence of some process variable on drying rate of henna leaves was studied. For this reason, henna leaves were dried (1 m/s) with and without ultrasound application at three temperatures, 40, 50 ...
Sorribas Mellado, Juan José; van Baaren, J.; García Mari, Ferran(Elsevier, 2012)
California red scale (CRS) parasitoids of 121 citrus groves belonging to three different Mediterraneanclimate ecosystems (inland, coastal and subtropical) of eastern Spain were used as a model to study the effects of climate ...
We have performed an experimental study of the crystal structure, lattice dynamics, and optical properties of PbCrO 4 (the mineral crocoite) at ambient and high pressures. In particular, the crystal structure, Raman-active ...
Nuin Busto, Paula(Universitat Politècnica de València, 2021-09-14)
[ES] El presente trabajo de fin de grado ha consistido en la intervención del Archivo Bibliográfico del Centro de Documentación Audiovisual y Cinematográfica del Institut Valenciá de Cultura. El trabajo está compuesto por ...
Guerra Galdo, Eva Hilda; Calvet, S.; López Jiménez, Petra Amparo; Estellés, F.(2016)
[EN] Broiler chicken performance is highly affected by environmental conditions inside the barn. The main parameters that must be considered in terms of thermic confort are temperature, relative humidity and air velocity. ...