[ES] Se ha estudiado el efecto de un extracto de coliflor sobre la concentración
de Salmonella Typhimurium en el intestino del C. elegans. El objetivo era
poder establecer si es posible reducir la carga microbiana por ...[+]
[ES] Se ha estudiado el efecto de un extracto de coliflor sobre la concentración
de Salmonella Typhimurium en el intestino del C. elegans. El objetivo era
poder establecer si es posible reducir la carga microbiana por el efecto
antimicrobiano del extracto de coliflor. Los resultados indican que cuando el
nematodo es infectado con Salmonella y se alimenta en ausencia de
extracto de coliflor se produce un notable aumento de la concentración del
patógeno en el intestino del nematodo a las 24 horas de la infección, para ir
disminuyendo a la hora 48 hasta aproximadamente medio ciclo logarítmico
y ligeramente aumentar a las 96h. En el caso del nematodo infectado
alimentado en un extracto de coliflor, se observa un efecto similar, un
aumento inicial en el número de patógenos en el intestino del gusano a las
24 horas de la infección, aunque este aumento es inferior al que se produjo
cuando se alimentó en ausencia de coliflor. Igualmente se produce una
disminución en la concentración del patógeno a las 48 horas, y en este
caso, la disminución es de aproximadamente 2 ciclos logarítmicos. La
concentración de patógeno a las 96 h observadas fue ligeramente reducida.
Por consiguiente, podemos decir que en estas condiciones de
experimentación in vivo hay un efecto antimicrobiano que se podría
aprovechar para el desarrollo de piensos con capacidad antimicrobiana tras
llevar a cabo los pertinentes ensayos de campo y optimización de la
incorporación del extracto a las formulaciones específicas para cada animal
de granja.
[-]
[EN] The effect of a cauliflower extract on the concentration of Salmonella
Typhimurium in the intestine of C. elegans has been studied. The objective
was to establish if it is possible to reduce the microbial load due ...[+]
[EN] The effect of a cauliflower extract on the concentration of Salmonella
Typhimurium in the intestine of C. elegans has been studied. The objective
was to establish if it is possible to reduce the microbial load due to the
antimicrobial effect of cauliflower extract. The results indicate that when the
nematode is infected with Salmonella and fed in the absence of cauliflower
extract, there is a notable increase in the concentration of the pathogen in
the intestine of the nematode 24 hours after infection, to decrease at 48
hours. Until approximately half logarithmic cycle and slightly increase at
96h. In the case of the infected nematode fed on a cauliflower extract, a
similar effect is observed, an initial increase in the number of pathogens in
the intestine of the worm at 24 hours after infection, although this increase
is lower than that which occurred when It was fed in the absence of
cauliflower. Likewise, there is a decrease in the concentration of the
pathogen at 48 hours, and in this case, the decrease is approximately 2
logarithmic cycles. The pathogen concentration at 96 h observed was
slightly reduced. Therefore, we can say that in these conditions of in vivo
experimentation there is an antimicrobial effect that could be used for the
development of feed with antimicrobial capacity after carrying out the
pertinent field trials and optimizing the incorporation of the extract to the
specific formulations for every farm animal.
[-]
[CA] S'ha estudiat l'efecte d'un extracte de coliflor sobre la concentració de
Salmonella Typhimurium en l'intestí del C. elegans. L'objectiu era poder
establir si és possible reduir la càrrega microbiana per l'efecte ...[+]
[CA] S'ha estudiat l'efecte d'un extracte de coliflor sobre la concentració de
Salmonella Typhimurium en l'intestí del C. elegans. L'objectiu era poder
establir si és possible reduir la càrrega microbiana per l'efecte antimicrobià
de l'extracte de coliflor. Els resultats indiquen que quan el nematode és
infectat amb Salmonella i s'alimenta en absència d'extracte de coliflor es
produeix un notable augment de la concentració del patogen a l'intestí del
nematode a les 24 hores de la infecció, per anar disminuint a l'hora 48 fins
aproximadament mig cicle logarítmic i lleugerament augmentar a les 96h.
En el cas del nematode infectat alimentat en un extracte de coliflor,
s'observa un efecte similar, un augment inicial en el nombre de patògens a
l'intestí del cuc a les 24 hores de la infecció, tot i que aquest augment és
inferior al que es va produir quan es va alimentar en absència de coliflor.
Igualment es produeix una disminució en la concentració del patogen a les
48 hores, i en aquest cas, la disminució és d'aproximadament 2 cicles
logarítmics. La concentració de patogen a les 96 h observades va ser
lleugerament reduïda. Per tant, podem dir que en aquestes condicions
d'experimentació in vivo hi ha un efecte antimicrobià que es podria aprofitar
per al desenvolupament de pinsos amb capacitat antimicrobiana després de
dur a terme els pertinents assajos de camp i optimització de la incorporació
de l'extracte a les formulacions específiques per a cada animal de granja.
[-]
|