[ES] En el presente trabajo se han estudiado diferentes formulaciones de
recubrimientos elaborados a base de alcohol polivinílico (PVA) y almidón de
patata (S) con la incorporación de carvacrol (C) que proporciona la ...[+]
[ES] En el presente trabajo se han estudiado diferentes formulaciones de
recubrimientos elaborados a base de alcohol polivinílico (PVA) y almidón de
patata (S) con la incorporación de carvacrol (C) que proporciona la acción
antifúngica al recubrimiento. Se evaluó la retención de carvacrol por el
recubrimiento y la densidad de sólidos en superficie. También se evaluó su
efectividad antifúngica durante el almacenamiento poscosecha de manzanas
Golden Delicious inoculadas con Penicillium expansum y la aceptación por los
consumidores a través de catas sensoriales. Su aplicación fue muy efectiva
contra el crecimiento de Penicillium expansum, al reducir significativamente la
incidencia y severidad del hongo, especialmente aquellas formuladas con
mayor proporción de almidón y carvacrol (50PVA:50S-C40 y 50PVA:50S-C80).
Sin embargo, los resultados del análisis sensorial pusieron de manifiesto el
impacto negativo del carvacrol sobre el aroma y sabor de las manzanas,
incluso tras el lavado y el pelado de la fruta.
[-]
[CA] Al present treball s'han estudiat diferents formulacions de recobriments
elaborats amb base d'alcohol polivinílic (PVA) i midó de creïlla (S) amb
l’incorporació de carvacrol (C) que proporciona l'acció antifúngica ...[+]
[CA] Al present treball s'han estudiat diferents formulacions de recobriments
elaborats amb base d'alcohol polivinílic (PVA) i midó de creïlla (S) amb
l’incorporació de carvacrol (C) que proporciona l'acció antifúngica al
recobriment. Es va avaluar la retenció de carvacrol pel recobriment i la densitat
de sòlids en superfície i la seua l'efectivitat antifúngica sobre
l'emmagatzemament postcollita de les pomes Golden Delicious inoculades
amb Penicillium expansum. A mes, l'acceptació pels consumidors a través
d’anàlisis sensorials també fou estudiada. Els resultats mostraren que la
aplicació del recobriments amb carvacrol van ser molt efectives contra el
3
creixement de Penicillium expansum, al reduir significativament la incidència i
severitat del fong, especialment en aquelles formulades amb major proporció
de midó i carvacrol (50PVA:50S-C40 i 50PVA:50S-C80). No obstant això, els
resultats de l'anàlisi sensorial mostraren un possible rebuig dels consumidors
a estos recobriments, donada la baixa acceptació de l'aroma i el sabor del
producte tractat, inclús després del llavat i el pelat de la fruita recoberta.
[-]
[EN] In this work, different coatings based on polyvinyl alcohol (PVA) and potato
starch (S) have been studied with the incorporation of carvacrol (C) that
provides the antifungal action to the coating. The retention of ...[+]
[EN] In this work, different coatings based on polyvinyl alcohol (PVA) and potato
starch (S) have been studied with the incorporation of carvacrol (C) that
provides the antifungal action to the coating. The retention of carvacrol by the
coating and the density of solids on the surface was evaluated together with
the antifungal effectiveness on the post-harvest storage of Golden Delicious
apples previously inoculated with Penicillium expansum. Moreover, a sensory
analysis was also carried out to study the acceptability of the coated product.
The carvacrol loaded coatings were highly effective against the growth of
Penicillium expansum, significantly reducing the incidence and severity of the
fungus, especially in those formulated with higher proportion of starch and
carvacrol (50PVA:50S-C40 and 50PVA:50S-C80). However, the results of the
sensory analysis showed the negative impact of these coatings on the aroma
and taste of the coated apples, even after the washing and peeling of the fruit.
[-]
|