[EN] Meat and meat products are generally recognised as good sources of high biological-value proteins, group B vitamins, minerals and trace elements as well as some other bioactive compounds. However, the image to consumers ...
Burca Busaga, Cristina Gabriela(Universitat Politècnica de València, 2023-04-03)
[ES] Uno de los desafíos clave que se presenta en el siglo XXI es la necesidad de alimentar a una población cada vez mayor con recursos naturales cada vez más limitados. Adicionalmente, el Objetivo de Desarrollo Sostenible ...
Dzidic, Majda(Universitat Politècnica de València, 2019-09-02)
[ES] Antecedentes: Los patrones de colonización microbiana alterados durante la infancia pueden ser en parte responsables del aumento de enfermedades alérgicas en los países desarrollados. La microbiota intestinal difiere ...
Mardaras, J.; Lombraña, J. I.; Villarán, M. C.(Editorial Universitat Politècnica de València, 2018-09-07)
[EN] Alginate microcapsules containing cell yeasts of the species Saccharomyces cerivisae, used as a reference microorganism, were studied here to improve the protection of cell activity during food processing. Here a novel ...
Rosier, Bob Thaddeus(Universitat Politècnica de València, 2022-03-21)
[ES] Se ha estimado que obtenemos más de las tres cuartas partes del nitrato que ingerimos de la fruta y la verdura. Los vegetales ricos en nitratos incluyen verduras de hoja verde y ciertos tubérculos (p. ej., remolachas ...
A probiotic low humid apple snack with potential effect against the infection caused by Helicobacter pylori has been developed from apple (cv. Granny Smith) and mandarin juice with a high microbial content of Lactobacillus ...
Matos Taveras, Carla Zelí(Universitat Politècnica de València, 2020-12-29)
[ES] Los probióticos son cada vez más importantes en la investigación básica y clínica, pero también son un tema de considerable interés económico debido a su creciente popularidad. Recientemente, han surgido nuevas especies ...
Carrascosa Morelló, Arantxa(Universitat Politècnica de València, 2019-10-11)
[ES] Las frutas y las verduras son alimentos que juegan un papel fundamental en una dieta saludable. En primer lugar por su gran aporte de vitaminas y minerales; y, en segundo lugar porque contienen gran cantidad de agua, ...
[EN] The oral environment is an essential part of the human microbiome. The consumption of probiotic products may improve the oral microbiota and reduce the risk of diseases. This paper presents a bibliometric and critical ...
[EN] Active ingredients can be supplemented into a bakery product to produce functional food. However, the preservation of the functionality of these active ingredients during baking remains a challenge for food industry. ...
Acosta-Piantini, Elsa; Villaran, M.; Lombraña, J. Ignacio(Editorial Universitat Politècnica de València, 2018-09-07)
[EN] The main objective of this work is to encapsulate and dry the bacterium probiotic Lactobacillus casei applying three different drying techniques (lyophilization, fluidized bed and flash freeze drying) as well as to ...
[EN] Combining biotechnology and encapsulation by spray-drying is possible to obtain microorganisms-based products in powder format without losing viability. A methodology based on the improvement of the thermal stress ...
[EN] This work is based on the experimental study of the freeze-drying process to understand the impact of numerous factors on the survival rates of a model probiotic strain of Lactobacillus casei type. With the aim to ...
Vallés Martí, Andrea(Universitat Politècnica de València, 2016-09-05)
[ES] El objetivo principal de este trabajo será definir los microbios maternos que son transmitidos a la descendencia a través de la placenta y que se acumulan en el meconio durante la vida intrauterina. Para ello, emplearemos ...