[EN] Film-forming emulsions and films of chitosan containing basil or thyme essential oil, with and without oleic acid were characterised as to the emulsion stability (particle size, z-potential and rheological behaviour) ...
Cano García, Miriam(Universitat Politècnica de València, 2021-09-01)
[ES] Los recubrimientos convencionales en quesos son utilizados para aumentar la vida útil y salubridad del alimento, siendo en su mayoría, sustancias plásticas no comestibles. Las tendencias actuales de mercado van dirigidas ...
[EN] Chemical sanitizers continue to be widely used by the food industry to disinfect food contact surfaces. However, as some chemical disinfectants have been reported to produce unhealthy by-products, alternative and ...
Ribes Llop, Susana(Universitat Politècnica de València, 2017-06-05)
New tendencies in the development of innovative food packages could affect product microbial stability during storage. In this sense, antifungal systems such as emulsions, nanoemulsions and mesoporous silica supports, may ...
[EN] Hydroxypropylmethylcellulose based edible films with and without antioxidant additives were characterised as to their microstructure, water vapour and oxygen permeability, mechanical behaviour, optical properties and ...
Ribes-Llop, Susana; Fuentes López, Ana; Talens Oliag, Pau; Barat Baviera, José Manuel(Elsevier, 2016)
[EN] This work aimed to control the fungal deterioration of strawberry jams. The antifungal activity of the
clove, cinnamon leaf, lemon and mandarin essential oils and their effectiveness in oil-in-water emulsions
were ...
Sánchez González, Laura; Vargas, Maria; González Martínez, María Consuelo; Chiralt, A.; Cháfer Nácher, María Teresa(SPRINGER, 2011-03)
[EN] Antimicrobial and antioxidant properties of essential oils have previously been extensively reviewed. The mechanisms of action of essential oils have not been clearly identified but they seem to be related with their ...
Martínez Ferrer, María(Universitat Politècnica de València, 2022-09-07)
[ES] Los envases activos abren las puertas a nuevas formas de conservación, más especializadas y adaptadas a los productos, como también, una ventana a la mejora de la sostenibilidad. Mediante la adición de agentes activos ...
Serrano García, Sara(Universitat Politècnica de València, 2021-10-13)
[ES] Como consecuencia del procesado y la transformación de la naranja se generan millones de toneladas de residuos en todo el mundo. Esto representa un problema a nivel medioambiental y económico, por lo que surge la ...
Ioppolo, Antonino(Universitat Politècnica de València, 2021-01-17)
[ES] En esta tesis doctoral se discuten una serie de cuestiones científicas relacionadas con a la producción y el procesamiento de algunas especies de cítricos de especial relevancia en Sicilia y en el área mediterránea. ...