Gisbert Domenech, María Carmen; Dumm, Judith M.; Prohens Tomás, Jaime; Vilanova Navarro, Santiago; Stommel, John R.(American Society for Horticultural Science, 2016)
[EN] We identified a single plant in a grow out of the eggplant (Solanum melongena L.) variety 'Black Beauty' bearing green fruit. 'Black Beauty' normally produces violet/black pigmented fruit attributed to anthocyanin ...
Aguado Donaire, Encarnación(Universitat Politècnica de València, 2016-04-20)
[EN] In this research we have determined the possible of CitACS4 gene which regulate the monoecy in watermelon. We have phenotyped the monoecious lines (P84, P85 and P86) and an andromonoecious line (P87). In addiction, ...
García Martínez, Eva María; Andújar Pérez, Isabel; Yuste Del Carmen, Alberto; Prohens Tomás, Jaime; Martínez Navarrete, Nuria(John Wiley & Sons, 2018)
[EN] BACKGROUND: Recent epidemiological studies have suggested that phenolic compounds present in grapefruit play an important role in the bioactive properties of this fruit. However, the consumption of fresh grapefruit ...
Kaushik, Prashant(Universitat Politècnica de València, 2019-11-03)
[ES] En el primer capítulo, se caracterizó una colección de seis accesiones de berenjenas, 21 accesiones de 12 especies silvestres y 45 híbridos interespecíficos de berenjena con especies silvestres utilizando 27 descriptores ...
Pérez de Castro, Ana María; Vilanova Navarro, Santiago; Cañizares Sales, Joaquín; Pascual Bañuls, Laura; Blanca Postigo, José Miguel; Díez Niclós, Mª José Teresa de Jesús; Prohens Tomás, Jaime; Picó Sirvent, María Belén(Bentham Science Publishers, 2012-05)
[EN] Plant breeding has been very successful in developing improved varieties using conventional tools and methodologies. Nowadays, the availability of genomic tools and resources is leading to a new revolution of plant ...
Gil Muñoz, Francisco(Universitat Politècnica de València, 2020-10-26)
[ES] El cultivo del caqui ha crecido enormemente en la región Valenciana
en los últimos 20 años al presentarse como una alternativa
interesante al cultivo de cítricos. Sin embargo, su cultivo se enfrenta
a tres problemas ...
[EN] World population is expected to reach 9.2 × 109 people by 2050. Feeding them will
require a boost in crop productivity using innovative approaches. Current agricultural
production is very dependent on large amounts ...
Plazas Ávila, María de la O; Andújar, Isabel; Vilanova Navarro, Santiago; Hurtado Ricart, María; Gramazio, Pietro; Herraiz García, Francisco Javier; Prohens Tomás, Jaime(University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine, Cluj-Napoca, 2013-01)
[EN] Chlorogenic acid (5-O-caffeoyl-quinic acid; CGA) is an ester of caffeic acid and (-)-quinic acid with many beneficial properties for human health, such as anti-oxidant, anti-inflammatory, cardioprotective, anti-carcinogenic, ...
Prohens Tomás, Jaime; Fita, Ana; Rodríguez Burruezo, Adrián; Raigón Jiménez, Mª Dolores; Plazas Ávila, María de la O; Vilanova Navarro, Santiago(Universidad de Estudios Agrícolas y Medicina Veterinaria Cluj-Napoca, 2011)
[EN] During the last century, conventional plant breeding, mostly based in the evaluation
at the phenotypic level, has been very successful in increasing the crop yields and in consequence the
global production of food. ...
The pepino (Solanum muricatum Aiton) is a neglected Andean crop that has elicited an increasing interest from exotic fruit markets. The pepino is highly diverse and, by using appropriate breeding strategies, it has been ...
Plazas Ávila, María de la O; Vilanova Navarro, Santiago; Andújar, I.; Gramazio, Pietro; Herraiz García, Francisco Javier; Raigón Jiménez, Mª Dolores; Soler Aleixandre, Salvador; Figás Moreno, María del Rosario; Rodríguez Burruezo, Adrián; Fita, Ana; Borràs, D.; Prohens Tomás, Jaime(University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca, 2014)
[EN] Vegetable crops contain significant amounts of many bioactive compounds which prevent and/or protect against chronic diseases. Consumers increasingly demand vegetables with improved bioactive properties and this is ...
Kaushik, Prashant; Andújar, Isabel; Vilanova Navarro, Santiago; Plazas Ávila, María de la O; Gramazio, Pietro; Herraiz García, Francisco Javier; Brar, Navjot Singh; Prohens Tomás, Jaime(MDPI, 2015-10)
[EN] Vegetables represent a major source of phenolic acids, powerful antioxidants characterized by an organic carboxylic acid function and which present multiple properties beneficial for human health. In consequence, ...
Martínez Sánchez, Gema(Universitat Politècnica de València, 2020-10-16)
[ES] El melón (Cucumis melo L.) es un cultivo con un gran interés agronómico a nivel mundial y con una gran importancia en producción en España. Dada la climatología seca de nuestro país y la amenaza del incremento de la ...
Hurtado Ricart, María(Universitat Politècnica de València, 2012-02-02)
Solanum melongena, conocida comúnmente como berenjena, es un cultivo hortícola de gran
importancia. España es un país con una gran diversidad de tipos locales de berenjena, diversidad que se está perdiendo debido a que ...
Blasco Villarroya, Manuel(Universitat Politècnica de València, 2011-10-11)
Se realizó una caracterización morfológica de 32 individuos F2 de la población interespecífica de
S. incanum x S. melongena. Las entradas fueron caracterizadas siguiendo las recomendaciones de la
lista de descriptores ...
Torrent Silla, Daniel(Universitat Politècnica de València, 2015-01-16)
[ES] El pepino dulce (Solanum muricatum Aiton) es un cultivo herbáceo de origen andino que se propaga vegetativamente, y que es cultivado por sus frutos comestibles, jugosos y aromáticos. Pertenece a la familia de las ...
Plazas Ávila, María de la O(Universitat Politècnica de València, 2015-03-31)
Las frutas y hortalizas presentan compuestos bioactivos beneficiosos
para la salud humana. El desarrollo de variedades con un mayor contenido en
este tipo de compuestos es de interés, ya que contribuye a satisfacer ...
Figás Moreno, María del Rosario(Universitat Politècnica de València, 2021-03-13)
[ES] El trabajo realizado en la presente tesis pretende contribuir a la puesta en valor de las variedades tradicionales valencianas de tomate. En primer lugar se aborda la caracterización de una colección de 69 entradas ...