BACKGROUND Microbial corrected effective in situ estimates of ruminal undegraded fraction (RU) and intestinal effective digestibility (IED) of dry matter (DM), crude protein (CP) and amino acids (AA) of expeller palm kernel ...
Vendrell Haya, Sadurní(Universitat Politècnica de València, 2021-09-01)
[ES] Dado el creciente interés de la sociedad por mejorar el perfil nutricional de los productos que consume, la reformulación de productos está teniendo un auge considerable en la industria alimentaria. Por otra parte, ...
Verdasco Vivancos, Antonio(Universitat Politècnica de València, 2020-05-05)
[ES] En este trabajo se han estudiado las propiedades fotofísicas del antiinflamatorio no esteroideo naproxeno en diferentes entornos cuyo grado de complejidad va aumentando progresivamente. Los diferentes modelos diseñados ...
Carreres Creus, Paula(Universitat Politècnica de València, 2023-09-06)
[ES] La familia de permeasas AAP se ha descrito como clave en la partición de aminoácidos en Arabidopsis y cultivos como el guisante o el arroz. Sin embargo, hay muy poca información sobre el papel de las AAPs en especies ...
Gómez Ramos, Lucía(Universitat Politècnica de València, 2023-05-16)
[ES] Está previsto un aumento de la población a nivel mundial en casi 2000 millones de personas en los próximos 30 años, pasando de los 8000 millones actuales a 9700 millones en 2050, y con ello la demanda de alimentos. ...
Afonso González, Laura(Universitat Politècnica de València, 2024-05-14)
[ES] La presente propuesta de Trabajo de Fin de Grado (TFG) se enfoca en explorar el potencial papel de los factores de transcripción Cycling Dof Factors (CDFs) como reguladores de las permeasas de aminoácidos (AAPs) en ...
ARRIETA, Marina Patricia; Prats-Moya, María Soledad(Elsevier, 2012-12-01)
[EN] The simultaneous determination of 17 free amino acids and 8 biogenic amines in Alicante Monastrell wines was investigated for the first time. The quantification was carried out by using a RP-HPLC method. based on a ...
Chevilly-Tena, Sergio; Dolz-Edo, Laura; Morcillo, Luna; Vilagrosa, Alberto; López-Nicolás, José Manuel; Yenush, Lynne; Mulet, José Miguel(Springer (Biomed Central Ltd.), 2021-10-25)
[EN] Background Salt stress is one of the main constraints determining crop productivity, and therefore one of the main limitations for food production. The aim of this study was to characterize the salt stress response ...
Juan Juan, Marta(Universitat Politècnica de València, 2020-09-08)
[ES] En el siguiente proyecto se lleva a cabo la implantación de una metodología de tipo Kaizen en el proceso de mezclado de materias primas para la fabricación de bioestimulantes y productos del sector agroquímico basados ...
Wyngaard, Elizma van; Blancquaert, Erna; Nieuwouldt, Helene; Aleixandre Tudo, José(Frontiers Media SA, 2021-09-03)
[EN] The fourth agricultural revolution is leading us into a time of using data science as a tool to implement precision viticulture. Infrared spectroscopy provides the means for rapid and large-scale data collection to ...
González-Orenga, Sara; Ferrer-Gallego, P. Pablo; Laguna, Emilio; López-Gresa, María Pilar; Donat-Torres, Maria P.; Verdeguer Sancho, Mercedes María; Vicente, Oscar; Boscaiu, Monica(MDPI AG, 2019-12)
[EN] We have analysed the salt tolerance of two endemic halophytes of the genus Limonium, with high conservation value. In the present study, seed germination and growth parameters as well as different biomarkers-photosynthetic ...
[EN] The use of dielectric properties at low frequencies to estimate the progress of pork meat (Longissimus dorsi) ageing was evaluated. Dielectric measurements were perfomed at 140 Hz, 1 kHz and 300 kHz in perpendicular ...
[EN] A trial was conducted to evaluate fish meal (FM) replacement with meat and bone meal (MBM; 53% CP, 15% CL, 27% Ash) in diets for gilthead seabream (Sparus aurata) juveniles. Three extruded experimental diets were ...
Taboada Blanch, Damián(Universitat Politècnica de València, 2021-09-01)
[ES] Dada la evolución en el cambio climático, el aumento en la huella de carbono y el crecimiento poblacional, la búsqueda de alternativas a la producción de fuentes proteicas distintas a las de la carne está en auge. En ...
Tortajada Genaro, Luis Antonio; Santiago Felipe, Sara; Morais Ezquerro, Sergi Beñat; GABALDÓN, JOSE ANTONIO; Puchades Pla, Rosa; Maquieira Catala, Ángel(American Chemical Society, 2012-01-11)
The development of a DNA microarray method on a digital versatile disk (DVD) is described for the simultaneous detection of traces of hazelnut (Corylus avellana L.), peanut (Arachis hypogaea), and soybean (Glycine max) in ...
[EN] In the European context, the new legislation to avoid mineral contamination and the ban on antibiotics as growth promoters has led to the definition of new objectives in respect of nitrogen supply. The present study ...
Nogales Mérida, Silvia; Velazco Vargas, Jorge Luis; Martínez-Llorens, Silvia; Tomas-Vidal, A.(Instituto de Salud Carlos III/BNCS/SciELO Espana, 2018)
[ES] Las muestras de animales plagas fueron colectadas, secadas y molidas. Estas fueron analizadas
para determinar su contenido en proteína, cenizas y aminoácidos. Los análisis bromatológicos
mostraron que Achatina fulica ...
Muro Vicente, Catalina(Universitat Politècnica de València, 2020-09-28)
[ES] Debido al estancamiento actual en las ventas de las principales especies acuícolas de interés nacional, se plantea como una de las posibles alternativas al continuo auge de la acuicultura, la diversificación de especies. ...