Posso Reyes, Darío Miguel(Universitat Politècnica de València, 2013-11-06)
[ES] El objetivo de este estudio ha sido analizar las propiedades funcionales del tomate, crudo y frito, a partir de una simulación in vitro gastrointestinal. Concretamente, se han evaluado los cambios experimentados por ...
Calvo-Lerma, Joaquim; Asensio-Grau, Andrea; García Hernández, Jorge; Heredia Gutiérrez, Ana Belén; Andrés Grau, Ana María(MDPI AG, 2022-02)
[EN] Fermentation of plant-based substrates with edible fungi enhances the nutrient profile and digestibility, but it has been scarcely applied to edible seeds, which are rich in healthy lipids. In this study, chia and ...
Santiago Cuellar, Paula; Jiménez Belenguer, Ana Isabel; García Hernández, Jorge; Montes Estellés, Rosa Mª; Hernández Pérez, Manuel; Castillo López, Mª Ángeles; Ferrús Pérez, Mª Antonia; Moreno Trigos, Mª Yolanda(Elsevier, 2018)
[EN] Salmonella spp. is one of the most important causal agents of food-borne illness in developed countries and its presence in irrigation water poses a risk to public health. Its detection in environmental samples is not ...
Esteban Sanjusto, Alejandro(Universitat Politècnica de València, 2022-10-17)
[ES] Actualmente el consumo de vegetales orgánicos presenta una tendencia creciente, debido a una mayor preocupación por el medio ambiente. Sin embargo, al no utilizar fertilizantes, herbicidas o pesticidas químicos, este ...
Soler García, Lara(Universitat Politècnica de València, 2019-09-03)
[ES] La geosmina es un metabolito secundario producido por el género Streptomyces. El gen
GeoA (geosmina sintetasa) codifica la producción de este compuesto, que forma parte de los
compuestos TOC. Este metabolito produce ...
Miguel Herráiz, Pablo de(Universitat Politècnica de València, 2018-07-09)
[ES] En este estudio se determinó el potencial biotecnológico de 40 cepas de la isla King George
en la Antártida. Esto implicó la investigación de los metabolitos secundarios producidos por estas
cepas, las propiedades ...
Hernández-Olivas, Ever; Muñoz-Pina, Sara; García Hernández, Jorge; Andrés Grau, Ana María; Heredia Gutiérrez, Ana Belén(Elsevier, 2022-04)
[EN] This study aimed to in vitro evaluate the impact of common gastrointestinal (GI) alterations appearing with aging on protein digestibility, and functional related properties, in four different meats (chicken, turkey, ...
[EN] This study evaluates the effect of trehalose addition (10% or 20%, w/w) and/or sublethal homogenisation (25-150 MPa) on antioxidants content (vitamin C, total phenols and flavonoids) and activity (measured both by ...
Torres Mayo, Alba(Universitat Politècnica de València, 2022-07-08)
[ES] La fibrosis quística (FQ) es un trastorno genético multisistémico que cursa con alteraciones gastrointestinales que dan lugar a malnutrición y malabsorción de macro y micronutrientes, así como a disbiosis intestinal. ...
Sánchez-García, Janaina Madelein; Muñoz-Pina, Sara; García Hernández, Jorge; Tárrega, Amparo; Heredia Gutiérrez, Ana Belén; Andrés Grau, Ana María(MDPI AG, 2023-11)
[EN] The growing number of older adults necessitates tailored food options that accommodate the specific diseases and nutritional deficiencies linked with ageing. This study aims to investigate the influence of age-related ...
An in vivo study of the lactic acid bacteria (LAB) from traditional yogurt has been performed in order to study their survival through the gastrointestinal tract. DVC-FISH technique has been used. Direct Viable Count method ...
Nieto Barrado, Luis(Universitat Politècnica de València, 2018-09-19)
[EN] Endophytes are microorganisms that colonize the plant's internal tissues and
can have beneficial growth promoting effects for the host plant. Endophytic
bacteria and microscopic fungi have also been isolated from ...
Gajas Priego, Sara María(Universitat Politècnica de València, 2021-09-07)
[ES] Actualmente, existe un interés creciente en la producción agrícola orgánica en todo el mundo, en busca de la sostenibilidad y la mejora de la salud pública. Sin embargo, existe un vacío de conocimiento sobre algunos ...
Sánchez-García, Janaina Madelein; Asensio-Grau, Andrea; García Hernández, Jorge; Heredia Gutiérrez, Ana Belén; Andrés Grau, Ana María(Springer, 2022-05-11)
[EN] Solid-state fermentation (SSF) may be a suitable bioprocess to produce protein-vegetal ingredients with increased nutritional and functional value. This study assessed changes in phenol content, antinutrient content, ...
Heredia Gutiérrez, Ana Belén; Seguí Gil, Lucía; Barrera Puigdollers, Cristina; Castelló Gómez, María Luisa; García Hernández, Jorge(IATED Academy, 2021-03-09)
[EN] At present, the whole world is facing the COVID-19 pandemic and its impact on heath, economics, society, as well as on all education levels. The pandemic has driven an unexpected change from onsite delivery to courses ...
Marín Enériz, María Selva(Universitat Politècnica de València, 2020-12-28)
[ES] Legionella spp. es un género de bacterias gram negativas presente en diferentes tipos de aguas, cuya reproducción y propagación en los sistemas de distribución se considera un problema de salud pública. La especie ...
Pérez Rodríguez, Gloria(Universitat Politècnica de València, 2023-10-19)
[ES] El agua es un recurso esencial para la vida, pero a menudo su calidad se ve comprometida por la presencia de contaminantes, entre ellos, los agentes patógenos. Para garantizar la seguridad de los suministros de agua ...
[EN] Accurate detection of H. pylori in different environmental and clinical samples is essential for public health studies. Now, a big effort is being made to design PCR methodologies that allow for the detection of viable ...
Seventy presumptive Listeria monocytogenes strains isolated from frozen vegetable products in a processing plant during a period of six months were characterized by serology, biochemical tests (API system), multiplex PCR, ...
Ortega Terrades, María Victoria(Universitat Politècnica de València, 2019-02-25)
[ES] Documento en el que se lleva a cabo una propuesta de plan de autoprotección mediante la evaluación de los riesgos existentes en el lugar de trabajo objeto de análisis, el planteamiento de posibles emergencias, los ...