Forero Cantor, Germán Augusto(Universitat Politècnica de València, 2021-01-10)
[ES] El objetivo 2 para el desarrollo sostenible de la ONU es hambre cero. Concretamente, se trata de poner fin al hambre, lograr la seguridad alimentaria (SA) y la mejora de la nutrición y promover la agricultura sostenible. ...
Fenollosa Ribera, M. Loreto; Ribal Sanchis, Francisco Javier; Lidón Cerezuela, Antonio Luis; Bautista Carrascosa, Inmaculada; Juraske, R.; Clemente Polo, Gabriela; Sanjuán Pellicer, María Nieves(Taylor & Francis, 2014)
This article assesses the effect of management practices on the
environmental and economic performance of tigernut production.
Tigernut is a horticultural crop grown in a very limited and
homogeneous area. Results show ...
García Alvarez-Coque, José María; Abdullateef, Ola; Fenollosa Ribera, M. Loreto; Ribal, Javier; Sanjuán Pellicer, María Nieves; Soriano, Jose Miguel(Cambridge University Press, 2021-02)
[EN] This study develops a decision-making procedure to help policymakers compare alternative patterns for sustainable diets by reaching a compromise among three criteria: socio-economic perspective, health and environment ...
Baviera, M. Amparo; Babiloni, Eugenia; Debón, Ana; Marín, M. del Mar; Puertas, Rosa; Ribal, Javier; Skorczynska, Hanna Teresa; Vallada, Eva(Editorial Universitat Politècnica de València, 2021-04-07)
[ES] La Universidad debe proporcionar a los egresados las habilidades necesarias para su adecuada introducción en el mercado laboral. Se trata de aportar no solo conocimientos técnicos sino también implantar en el proceso ...
[ES] La competencia transversal instrumental específica hace referencia al uso de
herramientas y tecnologías necesarias para el ejercicio profesional. El
término específico hace referencia a la titulación. El objetivo ...
Forero-Cantor, G; Ribal, Javier; Sanjuán Pellicer, María Nieves(Elsevier, 2020-01-10)
[EN] The consumption of some kinds of meat contributes significantly to global warming. Hence, dietary changes towards a decreased consumption of these products might lead to reductions in greenhouse gas emissions. Information ...
Sanjuán Pellicer, María Nieves; Ribal Sanchis, Francisco Javier; Clemente Polo, Gabriela; Fenollosa Ribera, M. Loreto(Wiley, 2011-08)
[EN] The concept of eco-efficiency can be defined with the "product value/environmental influence" ratio. Different models have been proposed to measure eco-efficiency. The main difference among them is the weighting system ...
Forero-Cantor, Germán; Ribal, Javier; Sanjuán Pellicer, María Nieves(Czech Academy of Agricultural Sciences, 2020)
[EN] One constraint when dealing with food security problems is the absence of measurement tools that allow for mitigation strategies to be targeted on each region individually. The elasticities can be used as a good ...
CHAVEZ QUINTANA, SEGUNDO(Universitat Politècnica de València, 2016-03-11)
[EN] In this study, we performed an analysis of the efficiency using a nonparametric technique, data envelopment analysis (DEA) on a sample of 95 agribusiness companies in Peru. Were evaluated three production models, ...
Peiró Biosca, Alfredo(Universitat Politècnica de València, 2015-07-16)
[ES] El cálculo de la depreciación del inmovilizado fijo tiene importantes consecuencias financieras, contables y de gestión. La falta de mercados transparentes en gran cantidad de activos dificulta el estudiar como varía ...
Vidal, Raül; Ribal, Javier(Universitat Politècnica de València, 2015-06-26)
[EN] The food industry is made up of small and medium-sized companies causing the valuation multiples to be scarce. In this study fundamental valuation models are applied to food companies listed in the European markets, ...
Ribal Sanchis, Francisco Javier; Ramírez Sanz, Clara; Estruch Guitart, Vicente; Clemente Polo, Gabriela; Sanjuán Pellicer, María Nieves(Springer Verlag (Germany), 2017-04)
[EN] Purpose Taking into account the large area of citrus in Spain and the impacts generated by agriculture, reducing the environmental impact of this crop represents an important goal. This study attempts to compare the ...
[EN] The oxygen transmission rate (OTR) is a key parameter when selecting a sheet to make a thermoformed tray, as it influences the shelf life of packaged food. The OTR of a thermoformed tray depends on the distribution ...
Montalvà Sanjuán, Clara(Universitat Politècnica de València, 2021-10-18)
[ES] “España lidera el crecimiento de e-commerce en Europa y se encuentra en el tercer lugar
a nivel mundial. (eMarketer [Ecom Value 21], enero 2021). Bajo esta realidad se encuentra una
gran cantidad de negocios que han ...
Martínez Barbero, Xavier(Universitat Politècnica de València, 2019-09-09)
[ES] La mayor información disponible en el mercado inmobiliario y el avance de las técnicas de inteligencia artificial permiten desarrollar modelos de valoración de bienes de naturaleza inmobiliaria. Este trabajo desarrolla ...
Antón Ruiz, Alejandro(Universitat Politècnica de València, 2020-10-15)
[ES] Las redes neuronales artificiales permiten capturar las relaciones entre las variables decisivas para la fijación del valor del mercado de la vivienda. En este TFG se construye, a partir de la web idealista, una base ...
Vallada Regalado, Eva; Debón, A.; Ribal, Javier; Chirivella González, Vicente; Cervelló Royo, Roberto Elías; Calafat Marzal, Consuelo; Marin-Sanchez, Maria del Mar; Babiloni, Eugenia; Baviera-Puig, Amparo; Skorczynska Sznajder, Hanna Teresa(EscuelaTécnica Superior de Ingeniería del Diseño. Universitat Politècnica de València, 2022-07-22)
[ES] El proyecto institucional de la Facultad de Administración y Dirección de Empresas denominado
¿Certificación de competencias digitales en hoja de cálculo y software estadístico en la
titulación Grado en ADE¿ tiene ...
Sinisterra Solis, Nelson Kevin; Sanjuán Pellicer, María Nieves; Ribal Sanchis, Francisco Javier; Estruch Guitart, Arturo Vicente; Clemente Polo, Gabriela(Universitat Politècnica de València, 2022-07-07)
The collated data correspond to the parameters to estimate the resources consumption and the emissions to the environment from the main farming activities (resources consumption and emissions from infrastructure building ...
[EN] Purpose - This study explores the preferences for learning methods among the students of seven engineering disciplines in a Spanish technical university. The purpose of this paper is to investigate the students' views ...
[EN] This study focuses on answering whether EV/EBITDA multiple of public companies in the food industry can be useful to obtain the Terminal Value (TV) in the valuation of unlisted small and medium-sized food companies. ...