Peris Jiménez, Narsés(Universitat Politècnica de València, 2015-11-17)
[ES] El objetivo del presente trabajo fue estudiar la capacidad antimicrobiana y antioxidante de un envase activo basado en la aplicación de un recubrimiento de zeína al que se le añadió un 5 y 10% de monohidrocloruro de ...
[EN] The aim of this work was to develop antimicrobial photosensitizer-containing edible films and coatings based on gelatin as the polymer matrix. incorporating sodium magnesium chlorophyllin (E-140) and sodium copper ...
[EN] The aim of this work was to design new polymer-based systems exhibiting an adjustable loading capacity of carvacrol depending on the film formulation. For this purpose, biocomposite films were developed employing ...
[EN] Silver nanoparticles have been formed in fluff pulp and nanostructured Lyocell fibres by immersion in silver
nitrate, and a subsequent transformation of the adsorbed silver ions into elementary silver nanoparticles
by ...
Pablo Gil, Lucía(Universitat Politècnica de València, 2022-09-06)
[ES] El gluten es una proteína vegetal muy estudiada para la formación de bioplásticos. Se trata de la principal proteína de almacenamiento de los granos de trigo. Es una mezcla compleja de cientos de proteínas relacionadas ...
López de Dicastillo Bergamo, Ana Carolina; Pezo, Davinson; Nerín, Cristina; López Carballo, Gracia; Catalá, Ramón; GAVARA CLEMENTE, RAFAEL; Hernandez Muñoz, Maria Pilar(Wiley, 2012-12)
[EN] The development of antioxidant active packaging systems is attracting considerable attention as one of the preferred emerging technologies for reducing the incidence of lipid peroxidation. This work presents the use ...
[EN] This study aims to develop antimicrobial films consisting of chitosan and silver nanoparticles that are
homogeneously distributed throughout the polymer matrix. Nanoparticles were generated in situ during the ...
Clemente Villalba, Jesús(Universitat Politècnica de València, 2017-01-10)
[CA] L'objectiu d'aquest treball ha estat desenvolupar un sistema d'envasat
intel·ligent format per diversos sensors per detectar la presència de volàtils
procedents de la degradació dels aliments. Per assolir aquest ...
[EN] Sub-nanometric Cu clusters formed by endogenous
reduction of Cu salts and Cu nanoparticles are active
and selective catalysts for C−N, C−C, C−O, C−S, and C−P
bond-forming reactions. Sub-nanometric Cu clusters ...
Vivó Rico, María de los Ángeles(Universitat Politècnica de València, 2018-09-11)
[ES] El agua de bebida y los alimentos son la principal vía de exposición al arsénico inorgánico para la
mayor parte de la población. El arsénico inorgánico [As(III) + As(V)] está catalogado por la
Agencia Internacional ...
Angelkos Palacios, Mónica Gabriela(Universitat Politècnica de València, 2020-05-06)
[ES] El agua y los alimentos constituyen la principal forma de exposición a cadmio (Cd) para la población no fumadora. La absorción intestinal de este elemento juega un papel fundamental en su toxicidad, ya que determina ...