Santiago Cuellar, Paula; Jiménez Belenguer, Ana Isabel; García Hernández, Jorge; Montes Estellés, Rosa Mª; Hernández Pérez, Manuel; Castillo López, Mª Ángeles; Ferrús Pérez, Mª Antonia; Moreno Trigos, Mª Yolanda(Elsevier, 2018)
[EN] Salmonella spp. is one of the most important causal agents of food-borne illness in developed countries and its presence in irrigation water poses a risk to public health. Its detection in environmental samples is not ...
Hernández Soria, Daniel(Universitat Politècnica de València, 2021-10-08)
[ES] El uso indiscriminado de antibióticos tanto en el ámbito clínico como en el agrícola ha precipitado la aparición de patógenos con genes de resistencia a gran variedad de antibióticos de gran importancia por su uso en ...
Devia Aux, Oriana Cecilia(Universitat Politècnica de València, 2015-05-26)
[EN] Analysis of risks, chemical, biological, physical and ergonomic regarding tasks for DNA extraction and PCR making, being the overal objective the development of a reference manual concerning safety and health preventions ...
Ruiz Rico, María; Pérez-Esteve, Édgar; De La Torre-Paredes, Cristina; Jiménez Belenguer, Ana Isabel; Quiles Chuliá, Mª Desamparados; Marcos Martínez, María Dolores; Martínez-Máñez, Ramón; Barat Baviera, José Manuel(Blackwell Publishing, 2018)
[EN] The objective of this work was on the one hand to assess the antibacterial activity of amines anchored to the external surface of mesoporous silica particles against Listeria monocytogenes in comparison with the same ...
Sanchis Esteve, Elia(Universitat Politècnica de València, 2019-01-08)
[ES] Actualmente la carne de cerdo es la carne que más se consume a nivel mundial y se
prevé que su producción aumente en los próximos años. Por ello, la industria alimentaria
a través de sus subproductos ofrece potenciales ...
Valverde Sempere, Victoria(Universitat Politècnica de València, 2020-10-01)
[ES] En la actualidad, la carne de cerdo es una de las más consumidas en el mundo, por lo que se espera que su producción aumente en los próximos años. Por lo tanto, la industria alimentaria proporciona posibles materias ...
[EN] The potential offered by technologies is a reality that must be addressed and used in the Higher Education environments. Professors must be able to integrate technologies into their sessions and facilitate the work ...
Alcázar Contreras, María de los Ángeles(Universitat Politècnica de València, 2020-09-09)
[ES] Las resistencias antibióticas son una de las mayores amenazas para la salud pública en la actualidad. Si bien el principal factor de riesgo en la emergencia de microorganismos resistentes a antibióticos parece ser la ...
Moset Hernández, Verónica; Cerisuelo García, Alba; Ferrer Riera, Pablo; Jiménez Belenguer, Ana Isabel; Bertolini, Edson; Cambra López, María(Taylor & Francis: STM, Behavioural Science and Public Health Titles, 2013-03-19)
The objective of this study was to evaluate changes in the microbial population of anaerobic sludge digesters during the
adaptation to pig slurry (PS) using quantitative real-time polymerase chain reaction (qPCR) and ...
Jurado García, Antonio(Universitat Politècnica de València, 2022-09-20)
[ES] Los exopolisacáridos (EPS) son polímeros extracelulares de alto peso molecular que las bacterias
utilizan para formar biofilms. Su relevancia se ha vuelto cada vez más importante en los últimos
años, ya que pueden ...
Matos Taveras, Carla Zelí(Universitat Politècnica de València, 2020-12-29)
[ES] Los probióticos son cada vez más importantes en la investigación básica y clínica, pero también son un tema de considerable interés económico debido a su creciente popularidad. Recientemente, han surgido nuevas especies ...
Rico López, Elías(Universitat Politècnica de València, 2017-10-18)
[ES] El propóleo es una sustancia, de aspecto resinoso, producida por la abeja
(Apis mellifera) ampliamente utilizado por sus propiedades beneficiosas. Hay
una enorme controversia en relación a la manera de obtener los ...
Mollá Martí, Esperanza(Universitat Politècnica de València, 2022-10-20)
[EN] The retrograde response was the main communication mechanism between the mitochondria and the nucleus and was discovered in Saccharomyces cerevisiae. It consists of a signaling pathway involving signal transducing ...
Ferrer Riera, Pablo; Calvet, S.; García-Rebollar, P.; de Blas, C.; Jiménez Belenguer, Ana Isabel; Hernández, Pilar; Piquer, O.; Cerisuelo, A.(Cambridge University Press, 2020-02)
[EN] One of the key factors to improve swine production sustainability is the use of agro-industrial by-products in feeds, such as olive by-products. However, it is necessary to assess its effects on the overall production ...
Martínez Guillamón, Lara(Universitat Politècnica de València, 2020-07-15)
[EN] Health care-associated infections (HCAIs) are those infections that patients acquire while receiving health care and they are one of the major complications of modern medical therapy. The new host can come into contact ...
Colomer Buigues, Maria(Universitat Politècnica de València, 2023-09-05)
[ES] La resistencia a los agentes antimicrobianos ha irrumpido en los últimos 50 años y constituye una importante amenaza para la salud mundial, la seguridad alimentaria y el desarrollo, poniendo en peligro la eficacia de ...
Doménech Antich, Eva Mª; Jiménez Belenguer, Ana Isabel; Amoros, José Antonio; Ferrús Pérez, Mª Antonia; Escriche Roberto, Mª Isabel(Elsevier, 2015-01)
[EN] Antimicrobial resistance is a major global public health concern and a food safety issue considered in the
framework of Horizon 2020. Bearing this in mind, the current study determined the prevalence of Listeria
...
Bendicho Romero, Miriam(Universitat Politècnica de València, 2021-10-08)
[ES] Son muchos los retos a los que se enfrenta la industria alimentaria hoy en día. Entre esos retos se encuentra el retrasar el deterioro de los alimentos ya sea, debido a la naturaleza de estos; ya sea, por la acción ...
Ortiz-Villajos Cano, Serezade Pilar(Universitat Politècnica de València, 2017-10-11)
Throughout the present piece of work, the characterization of the roots was performed, followed by the analysis of the nodulation of two main legumes of the Valencian Community: Medicago sativa L. y Onobrychis viciifolia ...
Esteban Pérez, Álvaro(Universitat Politècnica de València, 2023-09-11)
[EN] Bicuspid aortic valve (BAV) is a genetic defect of the heart valve associated with multiple heart complications. A BAV is an aortic valve that contains only two cusps instead of three (TAV). BAV is a rare disease with ...