Eduardo Souto de Moura, Arquitecto(Universitat Politècnica de València, 2012-12-18)
[EN] Visionary architects drew on Utopian proposals for new types of buildings and so, in the style of Boullée in the Cenotaph pyramidal, Souto de Moura designed his fi rst art gallery in the form of a treasure chest.Picturesquely ...
García-Martínez, M.M.; Campayo, A.; Carot Sierra, José Miguel; Serrano de la Hoz, K.; Salinas, M.R.; Alonso, G.L.(Blackwell Publishing, 2020-10)
[EN] Background and Aims Ozonated water has been used in vineyards to reduce the use of pesticides because of its presumed efficacy in the control of fungal diseases and the absence of residues. The aim of this study was ...
Ngo, Mary Kim; Piqueras Fiszman, Betina; Spence, Charles(Elsevier, 2012-06)
We report the results of a quick and simple online questionnaire designed to rapidly assess the crossmodal correspondences that exist between the oral-somatosensory experiences associated with still and sparkling water and ...
[♥EN] Organic dried apples are common snacks fulfilling functional as well as nutritional aspects. However, appearance of dried slices does not always satisfy consumer requirements, thus, improvements are needed. In this ...
[EN] Obtaining information about honey from Mozambique is the first step towards the economic and
nutritional exploitation of this natural resource. The aim of this study was to evaluate physicochemical
(moisture, ...
Igual Ramo, Marta; García Martínez, Eva María; Camacho Vidal, Mª Mar; Martínez Navarrete, Nuria(Springer Verlag (Germany), 2013-01)
Jam is an effective and tasty way of preserving fruit. Jam processing procedures as well as storage conditions and duration are important factors for jam quality. Traditional jam processing involves the application of ...
Puchades Torres, Marcos(Universitat Politècnica de València, 2020-11-30)
[ES] Los patrones de consumo de alimentos entre la población son cada vez más exigentes
en lo que se refiere a la ingesta de productos naturales, saludables, mínimamente
procesados y de máxima calidad. Esto obliga al ...
Villar Lozano, Natalia(Universitat Politècnica de València, 2021-10-22)
[ES] En estos últimos años ha ido aumentando el consumo de quinua, un pseudocereal que ha ganado una elevada importancia como cultivo alternativo a los cereales debido a su reconocimiento como alimento completo por su ...
Mancini, S.; Preziuso, G.; Fratini, F.; Torracca, B.; Nuvoloni, R.; Dal Bosco, A.; Paci, G.(Universitat Politècnica de València, 2017-12-28)
[EN] The object of this study was to evaluate the effect of Zingiber officinale powder on physical-chemical traits, microbiological growth and sensory properties of rabbit burger. Raw burgers (only meat and meat added with ...
[EN] Organic acids, sugar and colour define the quality and the taste of mangoes. The quality deteriorates during drying on a single-layer-dryer. Quality losses can be reduced by using drying parameters that influence the ...
López García, Fernando(Universitat Politècnica de València, 2008-05-06)
This thesis presents a case of study of the development and performance analysis of a surface grading application with real-time compliance.
We address the issue of spatial and temporal uniformity in the acquisition ...
Benavent Sanleón, María del Carme(Universitat Politècnica de València, 2015-07-20)
[ES] El creciente interés por mejorar los hábitos alimentarios de la sociedad
afecta considerablemente al sector de los postres. Así, la sustitución de los
azúcares convencionales por otros edulcorantes/azúcares junto ...
Roy Pérez, Jorge Juan(Universitat Politècnica de València, 2018-01-23)
[ES] Tratar el tema de la representación no es una cuestión banal. La imagen arquitectónica es una parte importante del proceso proyectual, y requiere de un estudio y un trabajo propio. Es además una de las cuestiones más ...
Igual Ramo, Marta; García-Segovia, Purificación; Martínez-Monzó, Javier(Springer-Verlag, 2021-05)
[EN] Resistant maltodextrin (RMD), derived from the heat treatment of corn starch, is a water-soluble fermentable functional fibre. Its benefits include being a satiating prebiotic, reducer of glucose and triglycerides in ...
Pérez Gimeno, Manuel(Universitat Politècnica de València, 2019-07-22)
Este Trabajo Fin de Grado parte de una idea que llevo tiempo desarrollando y consiste en la realización de varios autorretratos y retratos de personas cercanas, intentando representar en ellos no solo físicamente a las ...
Santacreu Molero, Natalia(Universitat Politècnica de València, 2021-10-13)
[ES] En línea con las recientes investigaciones en el aprovechamiento de subproductos vegetales enfocadas hacia la economía circular, en el presente trabajo se desarrollaron films a base de almidón de maíz y glicerol ...
Melgar López, Alba(Universitat Politècnica de València, 2020-12-30)
[ES] Este proyecto consiste en la realización de un cortometraje animado donde
se plasman una serie de vivencias personales de forma anecdótica y siempre
al ritmo de la música, que forma el hilo conductor de las diferentes ...
[EN] Background: The development of fruit-based foods that maintain the nutritional and sensory properties of fresh fruit may help to stimulate fruit consumption by consumers. The possibility of formulating a fruit-gel ...
Igual Ramo, Marta; Castelló Gómez, María Luisa; Ortolá Ortolá, Mª Dolores; Andrés Grau, Ana María(De GruyterBerkeley Electronic Press, 2011)
The traditional way of preparing persimmon jam produces astringent flavours due to the conversion of insoluble tannins into soluble tannins as a consequence of the high temperatures used in the process. For this reason, a ...
Marín Hernández, Cristina; Santos, Luis E.; El Sayed Shehata Nasr, Sameh; Pardo Vicente, María Teresa; Raposo, M. Manuela M.; Batista, Rosa M. F.; Costa, Susana P. G.; Sancenón Galarza, Félix; Martínez-Máñez, Ramón(Elsevier, 2015-11)
[EN] Four imidazoquinolines functionalized with different carbocycles and heterocycles were synthesized and characterized. Acetonitrile solns. of the four receptors presented absorption bands in the 330-370 nm range. The ...