[EN] INGA FOOD, S.A. initiated a crossbreeding program between two Iberian pig varieties, Retinto (R) and Entrepelado (E), with the goal of producing a hybrid sow (F1). Several studies have been conducted to evaluate its ...
Hernández Pérez, Maria del Pilar(Universitat Politècnica de València, 2011-11-18)
En este video se analizan las causas que conducen a la aparición del acortamiento por frío en carne. Se discute el efecto de la refrigeración en los fenómenos post morten, por qué se produce el acortamiento por frío y cómo ...
Zomeño, Cristina(Universitat Politècnica de València, 2013-07-15)
En esta tesis se aborda el estudio de la grasa intramuscular como característica determinante de la calidad de la carne para ser utilizado en programas genéticos. El conejo se plantea no sólo por su interés como especie ...
Zubiri Gaitán, Agostina(Universitat Politècnica de València, 2018-11-07)
Se dispone de dos líneas de conejo seleccionadas de forma divergente por contenido de grasa intramuscular en L. dorsi. De estas líneas se han tomado muestras de plasma sanguíneo en animales genotipados, y se va a realizar ...
Peñuelas Cumplido, Ángel(Universitat Politècnica de València, 2024-09-06)
[ES] El contenido de grasa intramuscular (IMF) es un indicador importante de la calidad de la carne y afecta las propiedades sensoriales de la carne. El IMF es un rasgo complejo de naturaleza poligénica, lo que significa ...
The aim of this study was to evaluate the use of near infrared reflectance spectroscopy (NIRS) for predicting fatty acid content in intramuscular fat to be applied in rabbit selection programs. One hundred and forty three ...
Rodríguez Esteban, Rosalía(Universitat Politècnica de València, 2017-10-26)
The objective of this work is to compare a strain of black-eyed rabbit with a standard commercial albino one closely related. Differences between lines have been found for several meat quality traits. These differences can ...
Ponce Mora, Alejandro(Universitat Politècnica de València, 2017-09-05)
[ES] La encefalopatía hepática (EH) hace referencia al conjunto de anormalidades neuropsiquiátricas que están asociadas con el fallo en la función hepática. Se trata de un síndrome que está caracterizado por la existencia ...
[EN] Our study provides an exhaustive comparison of the microbiome core functionalities (captured by 3,936 microbial gene abundances) between hosts with divergent genotypes for intramuscular lipid deposition. After 10 ...
[EN] The aim of this study was to evaluate the effect of six generations of selection for intramuscular fat (IMF) in
muscle Longissimus thoracis et lumborum (LTL) at 9 wk. in IMF and fatty acid (FA) composition of muscles ...
[EN] Intramuscular fat (IMF) content is important for meat production and human health, where the host genetics and its microbiome greatly contribute to its variation. The aim of this study is to describe the consequences ...
Giménez Pérez, Ana(Universitat Politècnica de València, 2013-04-18)
[ES] Un método HPLC-MS/MS sensible y selectivo para la determinación de doce AINEs no autorizados en tejido muscular y leche de diferentes especies ha sido desarrollado y validado de acuerdo con la Decisión de la Comisión ...
Zomeño, Cristina; Hernández, Pilar; Blasco Mateu, Agustín(American Society of Animal Science, 2013-09)
[EN] The aim of this study was to evaluate the selection response on intramuscular fat (IMF) content of LM after 3 generations of divergent selection. Heritability and genetic means for IMF content were also analyzed. ...
Zomeño, Cristina; Blasco Mateu, Agustín; Hernández, Pilar(American Society of Animal Science, 2013-09)
[EN] Correlated responses on carcass and meat quality characteristics after 3 generations of divergent selection for intramuscular fat (IMF) content were assessed by comparing the high and low lines. Selection was based ...
Martínez Álvaro, Marina; Hernández, Pilar; Blasco Mateu, Agustín(American Society of Animal Science, 2016)
[EN] A divergent selection experiment on intramuscular fat (IMF) was performed in rabbits. The aim of this study is to estimate the response to selection, the correlated responses in carcass and meat quality traits, and ...
Penalba Cortés, Vicent(Universitat Politècnica de València, 2016-11-03)
[EN] The aim of this work was to study the effect of divergent selection for intramuscular fat (GIM) content on sensory quality of the Longissimus dorsi (LD) muscle of rabbits at 9 and 13 weeks of age. Fifty six rabbits ...
Ccalta Hancco, Ruth(Universitat Politècnica de València, 2019-10-23)
[ES] La grasa intramuscular tiene un gran efecto en las propiedades sensoriales de la carne ya que afecta su terneza, jugosidad y flavor. Se ha realizado un experimento de selección divergente para IMF en el músculo ...
Edo Cercós, Francisco(Universitat Politècnica de València, 2024-09-03)
[ES] El capsomin es un producto diseñado para evitar la licuefacción de la clara del huevo durante su
almacenamiento. El objetivo principal del estudio fue evaluar el efecto del aditivo capsomin
sobre la frescura del ...
Martínez Alarcón, Nuria(Universitat Politècnica de València, 2018-09-18)
[ES] La hiperamonemia y la neuroinflamación son los principales factores responsables de las
alteraciones neurológicas en encefalopatía hepática. Este síndrome neuropsiquiátrico implica
alteraciones en diferentes áreas ...