Martinez-Paredes, Eugenio; Ródenas Martínez, Luis; Pascual Amorós, Juan José; Savietto, Davi(Cambridge University Press, 2018)
[EN] Factors influencing early development such as birth weight, nest competition, and the diet received during rearing have been proposed as elements conditioning the future reproductive performance of European rabbit ...
Monllor Guerra, Paula(Universitat Politècnica de València, 2013-03-10)
[ES] 10 cabras en lactación con 2 dietas que difieren en el nivel de almidón. Se evaluó la producción de CH4 por intercambio respiratorio. La dieta con un 15% de almidón a penas disminuyó la producción de CH4 (4,06%) frente ...
Rubio Oquendo, Adrián(Universitat Politècnica de València, 2019-10-04)
[ES] De un rebaño de 150 cabras de raza Murciano-Granadina en lactación se seleccionarán 10 cabras, de las cuales 5 comerán una dieta control y las otras 5 otra que incorpora paja de arroz y hoja de naranjo procedente de ...
Rabasa Edo, Alejandro(Universitat Politècnica de València, 2017-02-21)
[ES] La alimentación supone un coste muy elevado en las explotaciones de ganado caprino
en condiciones intensivas. El empleo de subproductos permite aumentar la
disponibilidad de fuentes de alimentos y reducir costes.
En ...
Puchades Murgadas, Almudena(Universitat Politècnica de València, 2021-07-29)
[ES] El cambio climático tiene un fuerte impacto sobre nuestro ecosistema y afecta a todos y cada uno de los seres vivos del planeta. En concreto, el incremento en la temperatura de mares y océanos, causa un gran perjuicio ...
Andrade, Ederson Américo; Rodrigues, Miguel António Machado; Ribeiro, Luis; Mendes, Clayton Quirino; Ferreira, Luis Miguel Mendes; Pinheiro, Victor(Universitat Politècnica de València, 2019-03-29)
[EN] Although agro-industrial co-products have low economic value as foods for human consumption, they may have potential value as animal feedstuffs. This experiment was carried out to evaluate the effect of cowpea stover ...
Javadi, Mehran(Universitat Politècnica de València, 2022-09-06)
[ES] Esta tesis aborda el efecto de la duración de la prueba sobre la eficacia de una nueva 3-fitasa en pollos de engorde y gallinas ponedoras. El calcio y el fósforo son críticos en la nutrición de las aves debido a su ...
Andreu Martínez, Silvia(Universitat Politècnica de València, 2021-09-01)
[ES] Debido a la preocupación de las empresas alimentarias, las instituciones públicas y los
propios consumidores sobre los elevados casos de obesidad y enfermedades crónicas
no transmisibles, los sistemas frontales de ...
Pérez-Esteve, Édgar; Ruiz Rico, María; De la Torre Paredes, Cristina; Villaescusa Alonso, Luis Angel; Sancenón Galarza, Félix; Marcos Martínez, María Dolores; Amoros del Toro, Pedro Jose; Martínez-Máñez, Ramón; Barat Baviera, José Manuel(Elsevier, 2016-04-01)
Although folic acid is essential to numerous bodily functions, recent research indicates that a massive exposition to the vitamin could be a double-edged sword. In this study, the capacity of different caped mesoporous ...
Pérez Esteve, Edgar(Universitat Politècnica de València, 2015-12-09)
[EN] The present PhD thesis, entitled "Encapsulation of folic acid in silica porous supports: a nutritional and technological approach", focuses on the development of new smart systems for the controlled delivery of folic ...
Fernández Ochando, Álvaro(Universitat Politècnica de València, 2014-02-04)
[ES] Hoy en día cada vez hay más preocupación sobre los posibles efectos medioambientales provocados por la ganadería. La ganadería es una importante fuente de gases contaminantes a la atmósfera como el amoníaco (NH3) y ...
Asensio-Grau, Andrea; Calvo-Lerma, Joaquim; Heredia Gutiérrez, Ana Belén; Andrés Grau, Ana María(Taylor & Francis, 2018)
[EN] Digestibility of macronutrients depends on the food matrix structure as well as on gastrointestinal conditions, especially in patients with exocrine pancreatic insufficiency. In this situation, an
oral enzyme ...
[EN] Research was carried out into the effect of partial and total fishmeal (FM) replacement by a vegetable and animal proteins blend, as well as the inclusion of microalgae in diets for gilthead seabream (Sparus aurata ...
[EN] With the aim of improving the digital escape room "Alimental, querido Watson" designed
during the 2020/2021 academic year for the Dietetics and Nutrition subject (3rd course of the
Degree in Medicine), we have ...
Calvo-Lerma, Joaquim; Fornés-Ferrer, Victoria; Heredia Gutiérrez, Ana Belén; Andrés Grau, Ana María(Blackwell Publishing, 2018)
[EN] In vitro digestion research has scarcely addressed the assessment of the complexity of digestion in real food. The aim of the present study was to evaluate the influence of intestinal conditions, nonlipid components, ...
San Bautista Primo, Alberto; López Galarza, Salvador Vicente; Martínez, A.; Maroto Borrego, José Vicente; Pascual España, Bernardo(International Society for Horticultural Science (ISHS), 2009)
[EN] Tipburn incidence was evaluated in ‘Camarosa’ and ‘Candonga’ strawberry plants grown in perlite by varying the anion proportions in the nutrient solution during 2005-2006 under greenhouse. Six nutrient solutions with ...
San Bautista Primo, Alberto; López Galarza, Salvador Vicente; Martínez, A.; Pascual España, Bernardo; Maroto Borrego, José Vicente(Taylor & Francis, 2009)
[EN]
To determine their influence on leaf tipburn incidence and yields six nutrient solutions with different proportions of potassium (K), calcium (Ca), and magnesium (Mg) were tested in ‘Camarosa’ strawberry plants. ...
[EN] While muscle foods are the more commonly consumed portion of an animal, meat by-products such as the entrails and internal organs are also widely consumed. Considered high-priced delicacies or waste material to be ...
Cerezo Valverde, Jesús; Hernández, María D.; García Garrido, Sandra; Rodríguez, Carmen; Estefanell, Juan; Gairin, Joan I.; Rodríguez, Carlos J.; Tomás Vidal, Ana; García García, Benjamín(Springer Verlag (Germany), 2012-02)
In this study, HPTLC was used to make a quantitative analysis of the total lipid content (TL dry weight) and their classes in 39 samples, including molluscs, crustaceans, fish and meals in an attempt to identify those most ...
Marín García, Pablo Jesús(Universitat Politècnica de València, 2019-12-02)
[ES] Los estudios sobre nutrición proteica en conejos son escasos en comparación con otras especies, el cálculo de las necesidades es relativamente antiguo, no están ofrecidos a nivel ileal y sus peculiares hábitos ...