Aleixandre-Tudó, José Luis; Aleixandre Benavent, José Luís(IJSER Publishing, 2019)
[EN] The aim of this study was to evaluate the effect of canopy treatments on the aromatic composition and sensory qualities of Muscatel wines produced in the Valencia Region (Spain). The evaluation was conducted during ...
Alvarez Cano, María Inmaculada; Aleixandre Benavent, José Luís; García Esparza, Mª José; Lizama Abad, Victoria; Aleixandre Tudo, José(Springer-Verlag, 2009-02)
[EN] The influence of the prefermentative addition of copigments and different winemaking technologies on the polyphenolic composition of Tempranillo red wines after malolactic fermentation was studied. Six experiments ...
Martínez Navarro, Adrián(Universitat Politècnica de València, 2016-09-08)
[ES] Desde la época de la revolución industrial se ha generado un aumento en las concentraciones atmosféricas de gases de efecto invernadero, especialmente en la última década, provocando una modificación en el clima. El ...
Alvarez Cano, María Inmaculada; Anaya Martínez, Juan Alberto; Lizama Abad, Victoria; García Esparza, Mª José; Aleixandre Benavent, José Luís(Vinideanet, 2018)
[EN] In this paper, we present the results of one trial, which was carried out for over two years in
twelve plots of Monastrell from Valencia appellation of origin. Ten days before the harvest, in
four of the plots, ...
Méndez Sánchez, José Vicente(Universitat Politècnica de València, 2008-05-06)
En este trabajo se ha estudiado el comportamiento agronómico de la variedad Bobal, a través del seguimiento de su maduración en diferentes condiciones agrológicas y con aportes hídricos diferenciados. También se han ensayado ...
Cereghino, Claudio(Universitat Politècnica de València, 2011-11-29)
Almeria est une ville inconnue dans l'Espagne pour son production du vin, même s'il y
a une tradition viticole de plus de 300 ans. Almeria que c'est trouve dans la région
d'Andalousie cache dans ces montagnes beaucoup ...
Sánchez Diana, Nicolás; Aleixandre Tudó, José Luis; Aleixandre Benavent, José Luís(Editorial Técnica Quatrebcn, 2015)
[ES] El objetivo del presente trabajo fue conocer la influencia que el estado de madurez de la uva y el tiempo de maceración durante la fermentación, tuvieron sobre la calidad fenólica y sensorial de los vinos tintos de ...
García Esparza, Mª José; Aleixandre Benavent, José Luís; Alvarez Cano, María Inmaculada; Lizama Abad, Victoria(Springer-Verlag, 2009-05)
[EN] Fining agents can also have an effect on the flavor components of the must, and other compounds which are important for the sensory characteristics and in the case of sparkling wine, the foam quality. The influence ...
[EN] The aim of this study was to analyse the scientific productivity of the BRIC countries (Brazil, Russia, India and China) in viticulture and oenology through bibliometric analyses of articles in the Science Citation ...
[EN] Vine vigour involves the production capacity of the vine. Production capacity encompasses shoot and leaf production, as well as grape
production. It would benefit grape production systems to find the correct balance ...
Aleixandre Tudo, José; Alvarez Cano, María Inmaculada; Lizama Abad, Victoria; García Esparza, Mª José; Aleixandre Benavent, José Luís; Du Toit, Wessel J(American Chemical Society, 2013-07-10)
[EN] The effect of prefermentative and postfermentative caffeic acid (CFA) addition, prefermentative cold maceration,
and a simulation of the micro-oxygenation technique through acetaldehyde addition on the phenolic and ...
Alvarez Cano, María Inmaculada; Aleixandre Benavent, José Luís; García Esparza, Mª José; Lizama Abad, Victoria(Elsevier, 2006-03-23)
[EN] The effects of two prefermentation treatments (cold soak at 6¿8 °C and cold soak at 0¿2 °C with dry ice) and two different maceration times (4 and 8 days) in must and wine composition have been studied. Grapes from ...
Lizama Abad, Victoria; Anaya Martínez, Juan Alberto; Alvarez Cano, María Inmaculada; García Esparza, Mª José; Aleixandre Benavent, José Luís(Vinideanet, 2018)
[ES] Incidencia de la aplicación foliar de catequina y extracto de te verde en viñedo en el color de los vinos de Monastrell
Guillou, Catherine; Aleixandre Benavent, José Luís; García Esparza, Mª José; Lizama Abad, Victoria(Vigne et Vin Publications Internacionales, 1998)
[EN] The influence of the clarification on the analytical and sensorial characteristics has been studied on a
dry white wine of Muscat. To carry out this work, we have used dry wine of Muscat of the Valencia denomination ...
Durand, Jeremy(Universitat Politècnica de València, 2012-01-25)
La couleur des vins rouges dépend de la concentration en anthocyanes et de leur état
dans le vin, état qui dépend de nombreux facteurs, dont l'un d'eux est le phénomène de
copigmentation. La copigmentation est définie ...
Sánchez Diana, Nicolás(Universitat Politècnica de València, 2008-09-30)
El presente trabajo tiene como objetivo conocer la influencia de algunos factores agrologicos y tecnologicos sobre la calidad de los vinos tintos de la variedad tinta (Vitis vinifera L.) Bobal en las condiciones de cultivo ...
Herrero Rodríguez, Marta(Universitat Politècnica de València, 2016-06-21)
[ES] Los compuestos volátiles se consideran importantes para la comunicación entre las plantas y la interacción entre ellas. El estudio sensorial de variedades tradicionales de vino está ganando cada vez más importancia, ...
Hernández Ramos, Laura(Universitat Politècnica de València, 2016-02-09)
[ES] La poda y el aclareo son las prácticas vitícolas más comunes que pueden tener influencia en la calidad y el rendimiento del viñedo. La primera permite controlar el rendimiento de la cepa y la segunda la producción del ...
Gómez Céspedes, María del Mar(Universitat Politècnica de València, 2018-10-11)
[ES] Los vinos tintos son ricos en polifenoles, entre ellos, el resveratrol se considera uno de los compuestos más activos y ha sido considerado como el principal componente funcional en el mismo, lo que podría prevenir o ...