Ros Yepes, María Isabel(Universitat Politècnica de València, 2023-06-02)
[ES] La arquitectura vernacular mediterránea engloba una gran diversidad de
pueblos y culturas, que la dota de una riqueza sin igual. Se plantea el
interrogante de si será posible obtener una paleta de colores y texturas
que ...
Rojkind Arquitectos, Studio:(Universitat Politècnica de València, 2020-04-30)
[ES] Boca Del Río, Veracruz, México, 2017En el año 2014 se consolida la creación de la Orquesta Filarmónica de Boca del Río, instancia que atrae diversas expresiones musicales, tanto locales como internacionales, convirtiéndose ...
Martín Arocas, Jordi(Universitat Politècnica de València, 2022-10-21)
[CA] En aquest projecte va ser dissenyat i implementat un mòdul de software, dins de la suite de
programes de l’empresa Preference S.L, capaç de extraure i processar les dades necessàries per
tal d’exportar representacions ...
Aleixandre Agustín, Andrea(Universitat Politècnica de València, 2022-02-28)
[ES] Debido a la creciente importancia de la dieta en el manejo de la salud, sigue habiendo un gran interés en desentrañar como se procesan los alimentos en el sistema digestivo humano. La estructura de los alimentos puede ...
[EN] The study of heterostructured materials (HSMs) answered one of the most pressing questions in the metallurgical
field: ¿is it possible to greatly increase both the strength and the strain hardening, to avoid the ...
[EN] The feasibility of replacing wheat semolina by tiger nut flour (20 and 40%) and xanthan gum (1%) in order to obtain high fibre dry pappardelle with fair techno-functional, structural and sensory attributes, was assessed. ...
[EN] Red sweet peppers (Capsicum annuum) are an excellent source of essential nutrients and bioactive compounds. High hydrostatic pressures (HHP) not only increase shelf-life but also maintain nutritional and organoleptic ...
Moreno Hernández, Álvaro(Editorial Universitat Politècnica de València, 2022-03-23)
[EN] Concrete is the key to the work of the urban house
that is shown, both constructively and spatially. The structural
qualities of concrete make it possible to resolve the needs of
this building. Its material qualities, ...
Vo Trong Nghia Architect, Studio:(Universitat Politècnica de València, 2020-04-30)
[EN] Vietnam, 2014This prototypical house, built with exposed concrete, has the aim’s project to return green space into the city, accommodating high-density dwelling with big tropical trees. Five concrete boxes, each ...
[EN] This article analyses, the replacement of sucrose in muffins with nine different combinations of isomaltulose and oligofructose. Being a structural isomer of sucrose with approx. 50% of sucrose sweetness, isomaltulose ...
[EN] BACKGROUND The health benefits provided by fruit mean that there is continuous interest in offering consumers new products to stimulate its consumption. To this end, dehydrated fruit snacks may be an interesting option. ...
[EN] The use of high hydrostatic pressure (HHP) provides a reliable way of obtaining high quality food. The aim of this work was to analyze the effect of high pressure treatments on the microstructure and textural properties ...
Seguí Rovira, Raquel(Universitat Politècnica de València, 2019-09-04)
[ES] Los purés de verduras son productos recomendados en pacientes con
distintas patologías orales y motoras, es el caso de la disfagia orofaríngea.
Los purés suponen para estos pacientes alimentos seguros a la hora ...
París Zaragoza, María Elisa(Universitat Politècnica de València, 2016-07-01)
[ES] En un contexto social en el que cada vez predominan más las enfermedades causadas por el
excesivo consumo de calorías y el déficit de fibra en la dieta, los consumidores empiezan a
valorar de forma más positiva los ...
Jiménez Jiménez, Saray(Universitat Politècnica de València, 2021-03-05)
[ES] El jamón curado es uno de los productos con más importancia en el sector cárnico español y muy apreciado por los consumidores. Uno de los principales retos de la industria del jamón curado es reducir su contenido en ...
Ben Haj Said, L.; Bellaga, Sihem; Allaf, K.(Editorial Universitat Politècnica de València, 2018-09-07)
[EN] This research work is about dehydrofreezing assisted by DIC treatment as an innovative conservation process of apple fruits. Samples previously dehydrated and DIC treated were frozen at -30 °C and at two different ...
Gómez Gómez, Ángela(Universitat Politècnica de València, 2016-09-07)
[ES] Los postres lácteos son productos muy populares y tradicionales. Algunos de
estos postres pueden ser inadecuados para personas con determinados
requerimientos dietéticos, por ser muy calóricos y tener un alto contenido ...
[EN] Consumers demand products of high quality, healthy, safe, and easy to manage. A freeze-dried fruit snack can meet this demand, but this kind of product may collapse rapidly, becoming highly sticky. To avoid this, ...
Sawicka, Weronika Regina(Universitat Politècnica de València, 2016-06-24)
[EN] Dry-cured meat products are of great importance in the food industry. Meat structure it is very prone to suffer case-hardening during drying and, as a consequence, natural convection conditions must be used. However, ...
Ozuna López, César; Puig Gómez, Consuelo Ana; García Pérez, José Vicente; Mulet Pons, Antonio; Cárcel Carrión, Juan Andrés(Elsevier, 2013-11)
[EN] The aim of this work was to evaluate the effect of high intensity ultrasound and NaCl concentration on the brining kinetics (5 ± 1 C) of pork loin as well as its influence on the textural and microstructural changes. ...