Brun, Eva M.; Puchades, Rosa; Maquieira Catala, Ángel(Elsevier, 2011-05)
[EN] Doping control in sport is mandatory to detect and to control the use of prohibited substances. Due to the growing number of targets, the analysis of doping compounds and their metabolites is carried out using established ...
Castro-Pastrana, L.I.; Cerro-López, M.; Toledo-Wall, M.L.; Gómez-Oliván, L.M.; Saldívar-Santiago, M.D.(Universitat Politècnica de València, 2021-01-29)
[EN] Through their effluents, hospitals contribute to the occurrence of emerging micro-pollutants, such as pharmaceutical products, in the water. This work quantified the presence of nine pharmaceuticals in the wastewater ...
Sintes Olives, Pau(Universitat Politècnica de València, 2021-05-14)
[ES] El trabajo consiste en la caracterización del coeficiente de difusión (Dmol) de importantes compuestos farmacéuticos bajo condiciones (temperatura, presión, composición) imperantes en cromatografía de fluidos supercríticos ...
Igual Ramo, Marta; García Martínez, Eva María; Camacho Vidal, Mª Mar; Martínez Navarrete, Nuria(Elsevier, 2011-04)
The effect of conventional and microwave pasteurization on the main flavonoids present in grapefruit juice and their stability throughout 2 months of refrigerated and frozen storage was evaluated. Individual flavonoids ...
Tomás Hernández, Nerea(Universitat Politècnica de València, 2016-09-08)
[ES] El vino es uno de los productos gastronómicos más antiguos, admirados y celebrados de la cultura mediterránea. Hoy en día, está recogido como uno de los alimentos opcionales dentro de pirámide de la alimentación que ...
HPLC methods based on hydrophilic interaction chromatography (HILIC) have been recently applied to the analysis of biochemical compounds, related to the quality, in meat and poultry as well as meat products like cooked ham ...
García Sirera, Adrián(Universitat Politècnica de València, 2016-10-13)
[ES] Los ensayos que se llevarán a cabo durante la realización de este trabajo tienen como objetivo por un lado, la purificación del fructooligosacárido denominado 6-Kestosa, y una vez conseguida, la comprobación de su ...
Cañizares Ramos, Eva(Universitat Politècnica de València, 2022-04-04)
[ES] Para hacer frente a las condiciones ambientales cambiantes, las plantas han sido capaces de desarrollar una inmensa variedad de mecanismos de defensa y adaptación. Uno de ellos es el llamado metabolismo secundario, ...
Novella Torres, Nuria(Universitat Politècnica de València, 2021-10-01)
[ES] Uno de los componentes más representativos del aceite esencial (AE) de Mentha suaveolens Ehrh. es el óxido de piperitenona (PO). Este compuesto es ampliamente citado en la bibliografía por las posibles aplicaciones ...
Prima Margiotta, Natalia(Universitat Politècnica de València, 2019-10-24)
[CA] L’anàlisi de contaminants ambientals en aigua és complex a causa de la baixa
concentració dels contaminants i la gran varietat de compostos presents en les
mostres. Per aquests motius, en l’anàlisi d'herbicides en ...