Trocino, Angela; García Alonso, Javier; Carabaño, Rosa; Xiccato, Gerolamo(Editorial Universitat Politècnica de València, 2013-03-25)
[EN] In this review, the methods used to measure fibre and soluble fibre fractions are briefly presented and the effects of the soluble fibre content in diets for growing rabbits reviewed by a meta-analysis of studies ...
[EN] The main objective of this study was to evaluate the influence of pig's age on the effectiveness of a new microbial 3-phytase, produced by Komagataella phaffii, under commercial conditions in barley-wheat based diets. ...
Hernández-Olivas, Ever; Muñoz-Pina, Sara; Andrés Grau, Ana María; Heredia Gutiérrez, Ana Belén(Elsevier, 2021-06)
[EN] Aging is accompanied by changes in gastrointestinal functions. The impact of the gastrointestinal (GI) conditions of the elderly on the extent of proteolysis and glycolysis as well as calcium bioaccessibility in some ...
The use of carob seed germ meal (CG) as a substitute for fish meal was evaluated in fingerlings (average weight 10g) of gilthead sea bream fed isonitrogenous (46% Crude Protein, CP) and isolipidic (19.5% Crude Lipid, CL) ...
Gallego Ibáñez, Marta; Barat Baviera, José Manuel; Grau Meló, Raúl; Talens Oliag, Pau(Elsevier, 2022-01)
[EN] Background: Texture-modified foods (TMF) are commonly used as a therapeutic strategy for people with chewing or swallowing difficulties such as the elderly, which is the fastest growing segment of the global population. ...
[EN] The effects of the dietary inclusion of fats with different origin (lard or vegetal oil), fatty acid profile (linseed or sunflower), oxidation level (fresh, peroxidised: 11 d at 55ºC or oxidised: 31 h at 140ºC) and ...
Zegada Franco, Vanesa Yomaly(Universitat Politècnica de València, 2018-03-12)
[ES] La insuficiencia pancreática exocrina (IPE) es una afección que da lugar a
una producción insuficiente de enzimas digestivas, para procesar los macronutrientes
de los alimentos en la etapa duodenal de la digestión. ...
Sánchez Alberola, Santiago(Universitat Politècnica de València, 2020-10-01)
[ES] Actualmente, la preocupación del consumidor por la salud ha incrementado y esto ha provocado la aparición o redescubrimiento de nuevos alimentos como el caqui y productos derivados de este. Esta fruta contiene numerosos ...
Grandez Yoplac, Dorila Esteffany(Universitat Politècnica de València, 2024-10-22)
[ES] El presente trabajo de investigación aborda una temática pionera en el mundo, como es el uso de ingredientes ecológicos vegetales en la formulación de dietas para la producción de langostinos con la tecnología biofloc ...
Escudero Urrea, Aida(Universitat Politècnica de València, 2024-09-06)
[ES] La fibrosis quística (FQ) es una enfermedad genética de herencia autosómica recesiva que afecta principalmente a los pulmones, pero también al páncreas, hígado e intestino, originando secreciones anómalas y espesas ...
Espinoza Ortega, Manuel Alejandro(Universitat Politècnica de València, 2014-02-21)
[ES] Se ensayaron nueve ingredientes por la técnica de pH-stat y se validó los resultados con un ensayo in vivo. Los ingredientes fueron cuatro harinas de pescado provenientes de diferentes sistemas de secado, dos residuos ...
Mora, L.M.; Moura, A.S.A.M.T.; Scapinello, C.; Bicudo, S.J.; Araújo, I.G.; Curcelli, F.; Barros, T.F.M.(Editorial Universitat Politècnica de València, 2014-06-25)
[EN] Two experiments were conducted to evaluate the use of cassava root meal (891 g dry matter [DM]/kg, 639 g starch/kg, 74.1 g neutral detergent fibre [NDF]/kg, and 26.6 g crude protein [CP]/kg) in diets for growing ...
Savietto, Davi; Blas Ferrer, Enrique; Cervera Fras, Mª Concepción; Baselga Izquierdo, Manuel; Friggens, Nicolas C.; Larsen, Torben; Pascual Amorós, Juan José(Editorial Universitat Politècnica de València, 2012)
[EN] Ninety lactating rabbit does of three different genetic types [2 from a line differentiating 20 generations by selection for litter size at weaning (lines V16 and V36) and 1 from a line founded under reproductive ...
Marín-García, Pablo Jesús; López Luján, Mª del Carmen; Ródenas Martínez, Luis; Martinez-Paredes, Eugenio; Cambra López, María; Blas Ferrer, Enrique; Pascual Amorós, Juan José(MDPI AG, 2021-03)
[EN] Two diets were designed to investigate the effect of the growth rate on amino acid requirements in growing rabbits: M diet (with medium levels of amino acids, following current nutritional recommendations for growing ...
Martí García, Alberto(Universitat Politècnica de València, 2024-05-14)
[ES] Este estudio tiene como objetivo investigar los efectos de la fermentación
en estado sólido con un hongo comestible (Pleurotus ostreatus) sobre las habas
(Vicia faba), un alimento con un excelente perfil nutricional ...
Rabasa Edo, Alejandro(Universitat Politècnica de València, 2017-02-21)
[ES] La alimentación supone un coste muy elevado en las explotaciones de ganado caprino
en condiciones intensivas. El empleo de subproductos permite aumentar la
disponibilidad de fuentes de alimentos y reducir costes.
En ...
Sancho Serna, Francisco Javier(Universitat Politècnica de València, 2021-10-14)
[ES] La mayoría de los estudios sobre las necesidades de aminoácidos en conejos se realizaron hace más de 25 años. Durante este tiempo, se ha ido desarrollando la mejora genética de esta especie, dando lugar a líneas ...
Yuste Herrero, Ana(Universitat Politècnica de València, 2021-10-13)
[ES] La expansión del cultivo del caqui ¿Rojo Brillante¿ y la demanda de alta calidad por parte de la Denominación de Origen genera grandes pérdidas. La obtención de subproductos derivados del caqui mediante secado por ...
[EN] The objective of this study was to evaluate the effect of the inclusion of white lupin hulls in a rabbit diet on the digestibility of nutrients and growth performance. Two experimental diets were formulated: C [control: ...
Gallego Ibáñez, Marta; Arnal-Salinas, Milagros; Barat Baviera, José Manuel; Talens Oliag, Pau(MDPI AG, 2021-01)
[EN] Legumes are protein-rich foods that can be used to prepare pastes or pureed foods suitable for babies and the elderly. The aims of this study were the characterization of different legume pastes (from soybean, lentil, ...