Gallego Ibáñez, Marta; Arnal-Salinas, Milagros; Barat Baviera, José Manuel; Talens Oliag, Pau(MDPI AG, 2021-01)
[EN] Legumes are protein-rich foods that can be used to prepare pastes or pureed foods suitable for babies and the elderly. The aims of this study were the characterization of different legume pastes (from soybean, lentil, ...
Tobón, J.I.; Mendoza, O.; Restrepo, O.J.; Borrachero Rosado, María Victoria; Paya Bernabeu, Jorge Juan(Departmento de Publicaciones del CSIC, 2020-12)
[ES] Efecto de diferentes sílices de alta área superficial sobre la reología de pastas de cemento. Este tra¬bajo estudia el efecto de la nanosílice (NS) sobre la reología de pastas de cemento por comparación con sílices ...
[EN] Rheological and textural characteristics of cookie doughs were measured to characterise the effect of two microalgae biomasses
additions (Arthrospira platensis and Chlorella vulgaris) in 3D printed cookies. The ...
Uribe-Wandurraga, Zaida Natalia; Igual Ramo, Marta; García-Segovia, Purificación; Martínez Monzó, Javier(The Royal Society of Chemistry, 2019-08-01)
[EN] Microalgae has recently attracted considerable attention due to its potential as a high source of proteins, lipids, vitamins, minerals and phytochemicals. Hence, it can be a useful ingredient intended to increase the ...
RUBIO-ARRAEZ, SUSANA; Capella Hernández, Juan Vicente; Ortolá Ortolá, Mª Dolores; Castelló Gómez, María Luisa(Akadémiai Kiadó, 2016-09)
The aim of this study was to make mandarin orange marmalades in which sucrose is
replaced by sweeteners such as tagatose and isomaltulose, which are noncarcinogenic
and have a low glycemic index. Analyses of rheology, ...
[EN] A study concerning the incorporation of sepiolite in blends of biopolyesters (PHBV/PLA) to obtain clay/polymer nanocomposites (CPN) was performed to improve the gas barrier performance of the final materials and achieve ...
Physical parameters, such as particle size distribution, flow behavior, density, turbidity, and color, were measured and sensory evaluation was carried out to compare the properties of freshly squeezed grapefruit juice ...
Moret Tatay, Amparo Teresa(Universitat Politècnica de València, 2013-11-22)
[ES] La disfagia se entiende como la dificultad o incapacidad para deglutir líquidos, por lo que éstos deben ser espesados para evitar riesgos de aspiración y asegurar la hidratación del paciente. En este trabajo se ...
Soriano Martínez, Andrea(Universitat Politècnica de València, 2019-10-11)
[ES] Los productos de panadería y bollería son muy consumidos en la actualidad por la
mayoría de los grupos poblacionales, especialmente los de edades comprendidas entre los 6 y
15 años. Además, en la Comunidad Valenciana, ...
Silva Espinoza, Marilú Andrea(Universitat Politècnica de València, 2015-10-29)
[ES] La obtención de fruta liofilizada puede ser a partir de puré de la misma. Después de su liofilización se obtiene una torta que se puede triturar para conseguir un producto en polvo. En cualquiera de las dos formas, ...
Verdasco Vivancos, Antonio(Universitat Politècnica de València, 2021-10-27)
[ES] Cuando se mezclan fluidos pseudoplásticos no newtonianos en un tanque agitado, se pueden formar compartimentos o pseudocavernas alrededor del impulsor. En él, un volumen de forma toroidal de movimiento de fluido rápido ...
Casas Roncero, Isabel(Universitat Politècnica de València, 2019-09-12)
[ES] El origen del presente Trabajo de Fin de Grado se encuentra en la realización de prácticas en una empresa de fabricación de pinturas situada en la Comunidad Valenciana. Actualmente, la empresa se encuentra con la ...
Barreto Palacios, Vivian(Universitat Politècnica de València, 2014-03-04)
[ES] Se estudiaron las características físico-químicas y sensoriales de un
producto innovador: "Qué's Café". Este producto desarrollado en la
Universidad Politécnica de Valencia fue ganador del 1er premio en el
concurso ...
Castell Agustí, María; Guerola Blay, Vicente; Martín Rey, Susana; Robles de la Cruz, Cristina(Instituto Universitario de Restauración del Patrimonio de la UPV, 2010)
La interacción reológica que se produce entre los estratos pictóricos de una pintura sobre tela, y los materiales empleados por el restaurador en el tratamiento de protección del color, resulta fundamental al tratarse de ...
Sanchez-Caballero, Samuel; Sellés Cantó, Miguel Ángel; Ferrándiz Bou, Santiago; Peydro, M. A.; Oliver, B.A.(Elsevier, 2018)
[EN] In this study, an analysis of the possible causes of the failure in-service of a section of a plastic modular belt was conducted. The study begins with a reproduction of the service conditions in a traction gear. An ...
Talens Oliag, Pau; Castells, M. L.; Verdú, S.; Barat Baviera, José Manuel; Grau Meló, Raúl(Elsevier, 2021-03)
[EN] This study evaluated the flow, viscoelastic and masticatory properties of tailor made pea cream using different hydrocolloids, and the potential effect that saliva could have while chewing. The creams thickened with ...
[EN] This study aimed to investigate the food matrix impact of adding two different proteins, whey protein (WP), bovine gelatin protein (BG) or their respective hydrolysates (WPH or BGH), and two hydrocolloids, neutral ...
Benzama, Kaouther(Universitat Politècnica de València, 2021-10-06)
[ES] En el presente trabajo se evaluaron las propiedades reológicas,
viscoelásticas y la digestibilidad proteica de una crema de champiñones
enriquecida con proteína y con textura modificada. La crema fue enriquecida
con ...
[EN] The citrus juice industry produces about 50% of by-products. Citrus pomace (CP) contains many polysaccharides (mainly cellulose and pectin), which could act as stabilizers and emulsifiers. The aim of this work was to ...
Morell, P.; Fiszman Dal Santo, Susana; Varela Tomasco, Paula Alejandra; Hernando Hernando, Mª Isabel(Elsevier, 2014-12)
Satiety expectations can be closely related to the structural changes that take place in the mouth. An
important role of hydrocolloids is to impart viscosity, which has a key effect on the feelings of richness,
mouthcoating ...