Vidal Brotons, Daniel José; Castelló Gómez, María Luisa; Gras Romero, María Luisa; Pérez Esteve, Edgar; Barrera Puigdollers, María Cristina; Betoret Valls, Noelia(Universitat Politècnica de València, 2017-06-23)
En este apartado vamos a ver las ecuaciones matemáticas que se han desarrollado, siguiendo la teoría de la filtración, para relacionar la velocidad de filtración con el tiempo y el volumen de filtrado según se trabaje a ...
Salinas Soler, Yolanda; Agostini, Alessandro; Pérez Esteve, Edgar; Martínez Mañez, Ramón; Sancenón Galarza, Félix; Marcos Martínez, María Dolores; Soto Camino, Juan; Costero Nieto, Ana María; Gil Grau, Salvador; Parra Álvarez, Margarita; Amoros del Toro, Pedro Jose(Royal Society of Chemistry, 2013-01-23)
[EN] A hybrid capped mesoporous material, which was selectively opened in the presence of Tetryl and TNT, has been synthesised and used for the fluorogenic recognition of these nitroaromatic explosives.
Jiménez Hernández, Paula(Universitat Politècnica de València, 2020-12-28)
[ES] La industria alimentaria utiliza frecuentemente diferentes polímeros plásticos tanto en la fabricación (superficies de trabajo, conducciones ) y envasado de los mismos (films, recipientes ). Con el objetivo de dotar ...
Valverde-Garcia, Damián; Behrends, B.; Pérez-Esteve, Édgar; Kuhnert, Nikolai; Barat Baviera, José Manuel(Elsevier, 2020-10-30)
[EN] Polyphenols, a group of secondary metabolites, have well-known relevant effects on human health. During traditional alkalization, this content dramatically lowers. We aimed to evaluate an alternative alkalization ...
Poyatos-Racionero, Elisa; Pérez-Esteve, Édgar; Medaglia, Serena; Aznar, Elena; Barat Baviera, José Manuel; Martínez-Máñez, Ramón; Marcos Martínez, María Dolores; Bernardos Bau, Andrea(MDPI AG, 2022-08)
[EN] The low toxicity and high adsorption capacities of clay minerals make them attractive for controlled delivery applications. However, the number of controlled-release studies in the literature using clay minerals is ...
Pérez-Esteve, Édgar; Silvestre Cerdà, Joan Albert; Bas, María del Carmen; Lerma-García, María Jesús; Matarredona Desantes, Nuria; Oltra Badenes, Raúl Francisco(IATED, 2019-07-03)
[EN] During academic course 2017-2018 the Comunica't methodology was created to help students to self-learn all the skills needed to master the areas of domain of the general student outcome effective oral communication. ...
Campo Rodrigo, María(Universitat Politècnica de València, 2021-09-02)
[ES] El presente Trabajo Final de Máster (TFM) se realiza en una empresa cuya principal actividad económica es el cultivo y la comercialización de verdura de índole oriental. La empresa es consciente de lo importante que ...
Pérez-Esteve, Édgar; Silvestre Cerdà, Joan Albert; Bas Cerdá, María Del Carmen; Lerma-García, María Jesús; Matarredona Desantes, Nuria; Oltra Badenes, Raúl Francisco(IATED, International Association of Technology, Education and Development, 2018)
[EN] The ability to communicate effectively is an essential skill in today's world. Thus, a great effort is being done at the universities to help the students to reach this skill. In fact, in some universities, such as ...
García-Ríos, Estéfani; Ruiz Rico, María; Guillamón Navarro, José Manuel; Pérez-Esteve, Édgar; Barat Baviera, José Manuel(Elsevier, 2018)
[EN] Wine, as a fermented drink, is considered a microbiologically safe beverage, but the growth of spoilage microorganisms can cause economic damage. As a new preservative process, the application of immobilised essential ...
Ruiz Rico, María; Pérez-Esteve, Édgar; De La Torre-Paredes, Cristina; Jiménez Belenguer, Ana Isabel; Quiles Chuliá, Mª Desamparados; Marcos Martínez, María Dolores; Martínez-Máñez, Ramón; Barat Baviera, José Manuel(Blackwell Publishing, 2018)
[EN] The objective of this work was on the one hand to assess the antibacterial activity of amines anchored to the external surface of mesoporous silica particles against Listeria monocytogenes in comparison with the same ...
Clemente Miguel, Maria(Universitat Politècnica de València, 2023-10-03)
[ES] Los objetivos de Desarrollo sostenible de la Agenda 2030 muestran la necesidad de buscar métodos alternativos de tratamiento de alimentos que permitan reducir el consumo de agua y energía, sin disminuir la calidad y ...
Pérez-Esteve, Édgar; Oliver Hernández, Laura; García López, Laura; Nieuwland, Maaike; de Jongh, Harmen H. J.; Martínez-Máñez, Ramón; Barat Baviera, José Manuel(American Chemical Society, 2014-06-17)
The aim of this work was to investigate the impact of mesoporous silica particles (MSPs) on the physicochemical properties of filled protein gels. We have studied the effect of the addition of different mesoporous silica ...
Hervas Fuertes, Pau(Universitat Politècnica de València, 2020-10-13)
[ES] El objetivo de este trabajo fue revisar las principales aplicaciones de la nanotecnología que se están desarrollando, o que ya están implementadas, en el sector agroalimentario y evaluar la opinión de los consumidores ...
García Casado, Esther(Universitat Politècnica de València, 2020-07-14)
[ES] La actividad antimicrobiana de los componentes de los aceites esenciales (CAEs) es bien conocida. Sin embargo, su alta volatilidad y su potente aroma limitan su aplicación en la formulación de una amplia gama de ...
Karakas, Esra Mine(Universitat Politècnica de València, 2021-10-06)
[ES] La industria alimentaria urge desarrollar nuevas tecnologías para mitigar o incluso reducir los efectos negativos de los métodos de conservación convencionales (como los procesos térmicos o el uso de conservantes ...
Pérez-Esteve, Édgar; Ruiz Rico, María; Martínez-Máñez, Ramón; Barat Baviera, José Manuel(Wiley, 2015-11)
Mesoporous silica particles (MSPs) have attracted increasing interest as supports in the design of controlled delivery materials. Besides their excellent properties as loading supports (that is, large surface area and pore ...
Castelló Gómez, María Luisa; Barrera Puigdollers, María Cristina; Pérez Esteve, Edgar; Betoret Valls, Noelia(Universitat Politècnica de València, 2017-06-01)
En este objeto de aprendizaje se presentan los mezcladores se emplean a nivel industrial para conseguir mezclas homogéneas de distintos componentes. A su vez, se muestran los conceptos estadísticas y los diferentes índices ...
Pérez Esteve, Edgar; Barrera Puigdollers, María Cristina; Castelló Gómez, María Luisa(Universitat Politècnica de València, 2017-06-30)
En la industria alimentaria todos los utensilios, equipos, superficies y ambientes de trabajo deben ser desinfectados para asegurar que se alcanzan unas condiciones higiénicas suficientes que garanticen la inocuidad de los ...
Cebrián Cabo, Santiago(Universitat Politècnica de València, 2020-12-28)
[ES] Los compuestos de aceites esenciales (eugenol, carvacrol, vainillina y timol) están siendo muy estudiados por sus excelentes propiedades antimicrobianas y antioxidantes para ser utilizados en tecnología de alimentos. ...
Peña-Gómez, Nataly; Ruiz Rico, María; Pérez-Esteve, Édgar; Fernández Segovia, Isabel; Barat Baviera, José Manuel(Elsevier, 2020-01)
[EN] The brewing industry uses conventional pasteurization to assure beer microbial stability, but this process compromises its quality characteristics. This study proposes a novel cold pasteurization technology based on ...