Moreno, J. C.; Cerda, A.; Simpson, K.; Lopez Diaz, Isabel; Carrera Bergua, Esther; Handford, M.; Stange, Christiane(Oxford University Press (OUP), 2016-04)
The expression of Dclcyb1 in tobacco induces a positive feedback on the isoprenoid, carotenoid, gibberellin and chlorophyll pathways leading to an enhancement in fitness, biomass, photosynthetic efficiency and carotenoid ...
Uscanga Ramos, Mariana Aziyadé(Universitat Politècnica de València, 2022-02-28)
[ES] Existen muchos estudios que relacionan el consumo regular de frutas con importantes beneficios para la salud. Esto es debido a la gran cantidad de fibra, vitaminas y otros compuestos bioactivos presentes en ellas, los ...
Santiago Martínez, Ana Teresa(Universitat Politècnica de València, 2017-10-18)
[ES] El principal objetivo de este trabajo fue evaluar la influencia del secado a
baja temperatura asistido por ultrasonidos sobre la cinética y la calidad del
pimiento rojo. Para ello, muestras laminares (30 x 30 mm de ...
Herrera Lagranja, Sara(Universitat Politècnica de València, 2016-06-02)
[EN] Fruit
trees
undergo
cycles
of
heavy
fruit
load
(ON)
in
one
year,
followed
by
low
fruit
load
(OFF)
the
following
year,
a
phenomenon
known
as
alternate
bearing.
It
results
a
serious
prob ...
Guijarro-Real, Carla; Plazas Ávila, María de la O; Rodríguez Burruezo, Adrián; Prohens Tomás, Jaime; Fita, Ana(IATED, 2019-07-03)
[EN] Master studies provide post-graduate students with an advanced training for a career specialization. In Plant Science studies, practical lessons can become essential during the learning process. In fact, these lessons ...
[EN] In loquat (Eriobotrya japonica Lindl cv. Algerie) fruit, despite the non-climacteric ripening behaviour, evidence suggest that ethylene may participate in the regulation of several ripening- and postharvest-related ...
[EN] Microalgae are a potential ingredient that can enhance the nutritional value of food. There are already various products made from microalgae such as pasta, cookies, breadstick, crackers, and extrudates. Moreover, ...
Moya Rodríguez, Verónica(Universitat Politècnica de València, 2016-06-30)
[ES] Debido al interés que muestran los consumidores por seguir una alimentación saludable, en la actualidad muchas investigaciones están dirigiendo sus objetivos hacia el desarrollo de nuevos alimentos funcionales. Los ...
Machirant Bataller, Eva(Universitat Politècnica de València, 2015-11-10)
[ES] El pomelo es una fruta que contiene gran cantidad de ácido ascórbico y compuestos fenólicos, los cuales son beneficiosos para la salud humana. Sin embargo, el consumo de este fruto está limitado por su marcado sabor ...
Rueda López, Olga(Universitat Politècnica de València, 2021-09-02)
[ES] La industria de transformación de frutas y hortalizas genera una gran cantidad de residuos, que son habitualmente desechados o infrautilizados, y en definitiva considerados material de bajo valor. La valorización de ...
Ramón Berenguel, Ricardo(Universitat Politècnica de València, 2023-09-15)
[ES] El pimiento es uno de los principales cultivos hortícolas y tiene un elevado valor nutricional, además de ser apreciado por su sabor. En este trabajo final de máster se analizará mediante cromatografía liquida de alta ...
[EN] The application of antioxidant ingredients is one of the most common ways to delay and prevent the detrimental effect of oxygen in foods. Some of the most widely used and studied antioxidants are carboxylic acids, ...
Ribes Moya, Ana María(Universitat Politècnica de València, 2021-01-25)
[ES] La actual problemática medioambiental está demandando sistemas de producción más sostenibles, como los de la agricultura ecológica. Una buena alternativa para estos sistemas son las variedades tradicionales de pimiento, ...
[EN] Geranylgeranyl diphosphate (GGPP) produced by GGPP synthase (GGPPS) serves as a precursor for many plastidial isoprenoids, including carotenoids. Phytoene synthase (PSY) converts GGPP into phytoene, the first committed ...
Igual Ramo, Marta; García Martínez, Eva María; Camacho Vidal, Mª Mar; Martínez Navarrete, Nuria(Sage, 2015-04)
[EN] Fruits are widely revered for their micronutrient properties. They serve as a primary source of vitamins and
minerals as well as of natural phytonutrients with antioxidant properties. Jam constitutes an interesting ...
This article focuses on the location and content of some bioactive compounds in three different California sweet pepper types (red, green and yellow). The location was studied using different microscopic techniques, such ...
Martínez González, Cristina(Universitat Politècnica de València, 2022-01-17)
[ES] La presente tesis tiene como objetivo ofrecer estrategias que permitan incrementar la rentabilidad del cultivo de caqui "Rojo Brillante" mediante la valorización de los excedentes y destríos generados en los almacenes. ...
Serrano García, Sara(Universitat Politècnica de València, 2021-10-13)
[ES] Como consecuencia del procesado y la transformación de la naranja se generan millones de toneladas de residuos en todo el mundo. Esto representa un problema a nivel medioambiental y económico, por lo que surge la ...
Hosseininejad, Sepideh; González, Cristina M.; Hernando Hernando, Mª Isabel; Moraga Ballesteros, Gemma(Frontiers Media SA, 2022-06-29)
[EN] Persimmon (Diospyros kaki Thunb.) fruits are among the most widely cultivated fruit crops
worldwide, they are widespread in Asian countries and Europe, and their production is
increasing along with the demand of ...
Roy, Anamika; Bal, S. S.; Fergany, M.; Kaur, Sukhjeet; Singh, Hira; Malik, Ajaz A.; Singh, Jugpreet; Monforte Gilabert, Antonio José; Dhillon, N. P. S.(Springer Verlag (Germany), 2012-06)
We present here the first comprehensive genetic characterization of wild melon accessions from northern India. The genetic diversity among 43 wild melon accessions collected from the six agro-ecological regions of the ...