[EN] An experiment was conducted on 72 German Angora rabbits (42 youngs and 30 adults) divided into three groups to assess the effect of three experimental diets (T1, T2 and T3) with different levels of groundnut cake ...
Shang, S.M.; Wu, Z.Y.; Liu, G.Y.; Sun, C.R.; Ma, M.W.; Li, F. C.(Universitat Politècnica de València, 2017-09-28)
[EN] The objective of this study was to evaluate the use of soybean hulls (SH) to substitute guinea grass (GG), traditionally used as fibre source in the diets of fattening rabbits on performance, coefficients of total ...
Arce, O. N.; Alagón, G.; Ródenas Martínez, Luis; Martinez-Paredes, Eugenio; Moya, V.J.; Pascual Amorós, Juan José; Cervera Fras, Mª Concepción(2019)
[EN] To determine the digestibility variability of beet pulps (BP) in
the nutritional value of diets for fattening rabbits, the substitution
of 20 % of a control feed with BP from five different origins
was evaluated. ...
Kimsé, M.; Yapi, M.Y.; Karamoko, M.; Gidenne, T.; Zongo, M.; Gnanda, B.I.; Akoutey, A.; Bodji, N.C.; Fantodji, A.; Otchoumou, A.(Universitat Politècnica de València, 2015-03-03)
[EN] The aim of this work was to study the effect of tropical green forage on rabbit growth performance and apparent digestibility. Thirty rabbits weaned at 35 d of age were individually caged and allotted to 2 dietary ...
Monge Ortiz, Raquel(Universitat Politècnica de València, 2013-06-26)
[ES] En el presente trabajo se ha estudiado el crecimiento y la composición corporal del pulpo común (Octopus vulgaris), alimentado con dos dietas extrusionadas con diferente proporción de harina de pescado y calamar (1:1 ...
The present work studies the growth and body composition of 18 Octopus vulgaris (6 per treatment) fed two extruded diets, namely FMS and 3FMS, based on different fish and squid meal ratios (1:1, and 3:1 respectively). The ...
[EN] The effects on performance and digestibility in growing rabbits were studied by comparing 3 diets containing increasing inclusion rates of amaranth (Amaranthus dubius Mart. ex Thell.): 0 (A0), 160 (A16) and 320 g/kg ...
Wu, Xue Zhuang; Yang, Pei Long; Gao, Xiu Hua; Wen, Zhi Guo; Dai, Si Fa; Zhu, Ming Xia; Wang, Li Xin(Universitat Politècnica de València, 2019-12-23)
[EN] This study aimed to investigate the effect of sundried big-leaf mulberry (BLM) as a replacement for alfalfa on the growth performance, digestibility of nutrients, nitrogen (N) utilisation and meat quality in New Zealand ...
Lounaouci-Ouyed, G.; Berchiche, M.; Gidenne, T.(Editorial Universitat Politècnica de València, 2014-06-25)
[EN] The aim of the trial was to study the effects of replacement of a soybean meal-alfalfa-maize based diet by a mixture of field bean (g/kg as fed: 257 crude protein [CP], 139 neutral detergent fibre [NDF]) or pea (g/kg ...
Moset, Verónica; Piquer Querol, Olga; Cervera Fras, Mª Concepción; Fernández Martínez, Carlos; Hernández, Pilar; CERISUELO, ALBA(Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria (INIA), 2015-09)
[EN] Forty pigs of 76.8 +/- 4.2 kg body weight were fed four different diets varying in ensiled citrus pulp (ECP) inclusion level (0, 50, 100, and 150 g of ECP/kg of diet on dry matter base). The trial lasted 5 weeks. ...
Ortega Giménez, Inés(Universitat Politècnica de València, 2019-09-26)
[ES] Desde hace años se viene observando una tendencia en aumento en los diagnósticos de diabetes mellitus, previéndose cifras de más de 600 millones de casos para 2045. El desarrollo de la diabetes guarda una estrecha ...
Ginés Ramón, Ferran(Universitat Politècnica de València, 2015-10-26)
[ES] La insuficiencia pancreática conlleva la maldigestión de los alimentos,
especialmente de aquellos que tienen una naturaleza lipídica y vitaminas
liposolubles. Actualmente, el tratamiento para esta enfermedad consiste ...
Llácer Moscardó, Borja(Universitat Politècnica de València, 2021-04-09)
[ES] El presente estudio tiene como objetivo determinar la eficacia de una enzima xilanasa sobre la digestibilidad de los nutrientes (materia seca (MS), materia orgánica (MO) y energía bruta (EB)) en conejos de engorde. ...
MOLINA POVEDA, CESAR(Universitat Politècnica de València, 2016-05-05)
[EN] The present study was designed to evaluate in independent trials the effect of replace protein fishmeal (HP) by four plant sources, lupine (Lupinus mutabilis Sweet), corn gluten (CGM), amaranth (Amaranthus caudatus ...
Mor Llombart, Paula(Universitat Politècnica de València, 2021-10-01)
[ES] La quinoa (Chenopodium quinoa) es un pseudocereal rico en proteínas, fibra y almidón, y fuente de minerales, vitaminas y compuestos bioactivos. Su consumo contribuye a la sostenibilidad ambiental y su alta adaptabilidad ...
The objective of the present paper is to evaluate how long-term selection for litter size at weaning or short-term hyper selection for reproductive longevity, affect the digestive utilisation of growing and lactating ...
Aleixandre Agustín, Andrea(Universitat Politècnica de València, 2022-02-28)
[ES] Debido a la creciente importancia de la dieta en el manejo de la salud, sigue habiendo un gran interés en desentrañar como se procesan los alimentos en el sistema digestivo humano. La estructura de los alimentos puede ...
Peixoto-Gonçalves, Catarina; Martínez-Paredes, Eugenio; Ródenas, Luis; Corpa, Juan Manuel; Blas, Enrique; Cambra-López, María; Pascual, Juan José(Universitat Politècnica de València, 2023-12-27)
[EN] This experiment aimed to compare the growth performance, digestive efficiency and health status of three paternal lines for growing rabbits. The R line was selected by growth rate during the growing period for 37 ...
Camarena Bononad, Paula(Universitat Politècnica de València, 2021-09-01)
[ES] En este proyecto se valoraron los rendimientos productivos durante el periodo de cebo y la eficacia digestiva de tres líneas genéticas paternales de conejo, R, RF y RLP. Para ello se realizó una prueba de cebo y una ...
Villalobos Pineda, Karla Katherine(Universitat Politècnica de València, 2020-05-07)
[ES] Las semillas de chía son una excelente fuente de proteínas, ácidos grasos insaturados, fibra y compuestos antioxidantes. Sin embargo, la estructura matricial de las semillas parece limitar la digestibilidad y liberación ...