Santacatalina Bonet, Juan Vicente; Rodríguez, O.; Riera, E.; Simal, S.; García Pérez, José Vicente(Sociedad Española de Acústica (SEA), 2012)
[EN] The main objective of this study was to evaluate the effect of power ultrasound application on hot air drying kinetics of apple and polyphenol content and the antioxidant capacity of the dried product. For this purpose, ...
Cervera March, Javier(Universitat Politècnica de València, 2019-09-03)
[ES] Consumir frutas y verduras está recomendado por sus efectos beneficiosos
en la salud, debidos a su contenido en fibra, vitaminas y compuestos
fitoquímicos. Sin embargo, el nivel de consumo de este tipo de alimentos ...
Belda Palazón, Cristina(Universitat Politècnica de València, 2022-10-21)
[ES] El desperdicio alimentario, junto con el hambre y la malnutrición, constituyen un
reto prioritario para la sociedad actual. Todo ello, unido a los problemas
medioambientales derivados de este desperdicio, exige la ...
[EN] Mangiferin, a natural compound isolated from Mangifera indica L, was incorporated in glycerosomes, ethosomes and alternatively in glycerol-ethanol phospholipid vesicles (glycethosomes). Actually, only glycethosomes ...
Rubio Vidal, Blanca(Universitat Politècnica de València, 2022-10-21)
[ES] La industria cárnica genera muchos subproductos caros de gestionar y de alto impacto sobre el medio ambiente que se destinan a usos de bajo valor económico. Sin embargo, existe un gran interés por revalorizar dichos ...
Ibarra, Sixto Alvin(Universitat Politècnica de València, 2011-05-03)
La prevalencia de los trastornos metabólicos está creciendo a nivel mundial. Botánicos, como el romero (Rosmarinus officinalis L.) y las semillas de fresno (Fraxinus excelsior L.), pueden ser una alternativa para mejorar ...
Machirant Bataller, Eva(Universitat Politècnica de València, 2015-11-10)
[ES] El pomelo es una fruta que contiene gran cantidad de ácido ascórbico y compuestos fenólicos, los cuales son beneficiosos para la salud humana. Sin embargo, el consumo de este fruto está limitado por su marcado sabor ...
Mello, Ronaldo E.; Fontana, Alessia; Mulet Pons, Antonio; Correa, Jefferson Luiz G.; Carcel, Juan A.(Elsevier, 2021-08)
[EN] Pulsed electric field (PEF) pretreatments and ultrasound (US) application are techniques previously used to enhance the drying operation, not only increasing the kinetics but improving product quality. Because PEF ...
Peris Jiménez, Narsés(Universitat Politècnica de València, 2015-11-17)
[ES] El objetivo del presente trabajo fue estudiar la capacidad antimicrobiana y antioxidante de un envase activo basado en la aplicación de un recubrimiento de zeína al que se le añadió un 5 y 10% de monohidrocloruro de ...
[EN] Health beneficial effects of sugarcane have been attributed to antioxidant components present in the plant material, phenolic compounds having been identified mainly in the raw juice, culms and leaves. However, the ...
[EN] Biodegradable films based on starch, sodium caseinate, glycerol and lipids (oleic acid and/or a-tocopherol) were obtained and evaluated in terms of microstructure, mechanical behaviour, barrier and optical properties ...
Zeweil, Hassan S.; Elnagar, Samar; Zahran, Soliman M.; Ahmed, Mohamed H.; El-Gindy, Yassmine(Editorial Universitat Politècnica de València, 2013-03-25)
[EN] Exposure of male rabbits to heat stress during summer adversely affects their fertility, leading to major production losses. A total of 16 male rabbits were randomly divided into 4 experimental groups exposed to ...
Zeweil, H.S.; Elgindy, Y.M.(Universitat Politècnica de València, 2016-09-28)
This study was designed to investigate the effects of dietary pomegranate peel (PP; 9.61% crude protein and 13.1% crude fibre) on reproductive performance and milk yield of heat-stressed rabbit does. Forty-eight V-line ...
Almenar Rivilla, Laura(Universitat Politècnica de València, 2015-10-23)
[ES] El azúcar es un alimento ampliamente consumido y utilizado en la
formulación de gran cantidad de alimentos por sus propiedades
organolépticas y conservativas. No obstante, su consumo se asocia a
desórdenes metabólicos ...
Jiménez Marco, Alberto(Universitat Politècnica de València, 2013-04-25)
Abstract
Biodegradable starch-glycerol based films were obtained. The influence of lipid compounds (palmitic, stearic and oleic acid), other polymers (hydroxypropylmethylcellulose and sodium caseinate) and bioactive ...
Beest, Iris Arlene Van(Universitat Politècnica de València, 2013-11-21)
[ES] Se elaboran películas comestibles utilizando quitosano (CH) y
metilcelulosa (M) con y sin aceite esencial de tomillo (T) u orégano (O). Se
caracterizaron propiedades de las películas (permeabilidad al vapor de agua
y ...
Martínez Ispizua, Eva(Universitat Politècnica de València, 2023-01-05)
[ES] La erosión genética provocada en los cultivos al primar producción sobre calidad ha derivado en pérdida de biodiversidad,
lo que compromete la seguridad alimentaria mundial. Los agricultores, a través de un proceso ...
Fuertes Agudo, Marina(Universitat Politècnica de València, 2023-09-14)
[ES] La lesión por isquemia-reperfusión (I/R) hepática (IRI) es una causa importante de mortalidad y morbilidad en la resección hepática y el trasplante de hígado. Durante la hipoxia, el hígado permanece sin oxígeno, ...
[EN] Harnessing the benefits of rosemary polyphenols is limited by variability in their physicochemical properties. These limitations may be overcome by encapsulation in systems possessing hydro-lipophilic centers thereby ...
[EN] Antioxidant peptides positively regulate oxidative stress in the human body as well as delay, retard or prevent protein and lipid oxidation in food products. Spanish dry-cured ham has been reported as a good source ...