Ferrer Pérez, Rubén(Universitat Politècnica de València, 2013-02-20)
[ES] Recopilación histórica de métodos de cálculo del flujo óptico desde su comienzo hasta la actualidad, con especial
hincapié en el método de Lucas-Kanade y los métodos variacionales. Desarrollo de algoritmos para el ...
Hernández Beltrán, Alba(Universitat Politècnica de València, 2016-10-13)
[ES] La panificación es un proceso dinámico que involucra numerosos cambios físicos y químicos sobre la materia prima fundamental que es la harina de trigo. El amasado, fermentación y horneado constituyen las etapas ...
Lozoya Plantá, Raquel(Universitat Politècnica de València, 2020-09-07)
[EN] Characteristics in terms of composition of the different edible vegetable oils are
different, as well as the evolution of their stability after being heat treated. The characterization
of these characteristics can ...
Lera Modino, María(Universitat Politècnica de València, 2021-11-16)
[ES] Existen dos grandes grupos de tratamientos de aguas; la potabilización de las aguas de abastecimiento, cuyo propósito es producir un efluente apto para el consumo humano y la depuración de las aguas residuales, cuyo ...
In this paper, two main approaches for automatic building detection and localization using high spatial resolution imagery and LiDAR data are compared and evaluated: thresholding-based and object-based classification. The ...
Verdú, Samuel; Ruiz Rico, María; Barat Baviera, José Manuel; Grau Meló, Raúl(Elsevier, 2021-01-25)
[EN] The effect of the presence of food on the incorporation and excretion of silica particles was studied in this work using the biological model Caenorhabditis elegans and image analysis techniques. The experiment was ...
Albiol Colomer, Antonio José; Albiol Colomer, Alberto; Sánchez de Merás, Carlos(MDPI AG, 2021-03)
[EN] Automated fruit inspection using cameras involves the analysis of a collection of views of the same fruit obtained by rotating a fruit while it is transported. Conventionally, each view is analyzed independently. ...
[EN] Purpose: It is known that surface nanotopography influences cell adhesion and differentiation. Our aim is to analyze the effect of nanoscale topography on fibronectin adsorption and, afterwards, on cell adhesion in ...
[EN] Pineapple is an economically important tropical fruit crop, but the lack of adequate planting material limits its productivity.
A range of micropropagation protocols has been developed over the years to address this ...
Gomez-Sanchis, J.; Blasco, J.; Soria-Olivas, E.; Lorente, D.; Escandell-Montero, P.; Martinez-Martinez, J. M.; Martinez-Sober, M.; Aleixos Borrás, María Nuria(Elsevier, 2013-08)
[EN] Green mold (Penicillium digitatum) and blue mold (Penicillium italicum) are important sources of postharvest decay affecting the commercialization of mandarins. These fungi infections produce enormous economic losses ...
Cabrera Gómez, Adrián(Universitat Politècnica de València, 2016-09-09)
[ES] La liofilización es una técnica empleada en la deshidratación de alimentos que
proporciona productos con una elevada estabilidad, comodidad de manejo, facilidad de
transporte y almacenamiento, así como con un alto ...
Fuentes López, Ana; VERDÚ AMAT, SAMUEL; Fuentes López, Cristina; Ginzel, Michel; Barat Baviera, José Manuel; Grau Meló, Raúl(Springer-Verlag, 2022-07)
[EN] Consumers consider food products sold in transparent packaging to be trustworthy and of higher quality, but only if the contained product is visually attractive. However, at points of sale, the appearance of food ...
[EN] The freeze-drying kinetics and the superficial porosity development of grapefruit puree. The impact of biopolymers addition (gum Arabic and bamboo fiber) and to apply (40 ºC) or not shelf temperature (room temperature) ...
[EN] To better understand the influence of processing on the bioaccessibility of bioactive compounds during digestion, the microstructure of beetroot samples was observed prior to and after 180 min of in vitro digestion, ...
Domínguez, Sergio(Universitat Politècnica de València, 2012-10-14)
[ES] La proliferación en todos los ámbitos de la producción multimedia está dando lugar a la aparición de nuevos paradigmas de recuperación de información visual. Dentro de éstos, uno de los más significativos es el de los ...
Ortigosa, Nuria; Cerdá Boluda, Joaquín(Universitat Politècnica de València, 2017-01-31)
[EN] Modelling in Science Education and Learninghttp://polipapers.upv.es/index.php/MSELMSELModellingin Science Education and LearningModelling in Science Education and LearningVolume 10 (1), 2017doi: 10.4995/msel.2017.66 ...
[EN] When the yeast is grown in a nutrient-rich liquid medium, its growth curve consists of three main phases: adap-tation (or lag) phase, exponential (or log) phase and stationary phase. Buchanan's model is ...
Izquierdo Nieto, Sara(Universitat Politècnica de València, 2018-03-09)
[ES] En la actualidad, la mejora en la calidad de los productos es una necesidad
para poder afrontar las nuevas exigencias que impone el mercado global. Las
crecientes tendencias hacia la garantía de calidad e inocuidad ...
Lázaro Mora, Javier(Universitat Politècnica de València, 2023-10-05)
[ES] Los aceites de origen marino son productos con un elevado valor nutricional, sin embargo, su alto contenido en ácidos grasos poliinsaturados los convierte en productos altamente susceptibles al deterioro oxidativo. ...
Cardona Marsal, Ramón; Salmerón Sánchez, Manuel; Vallés Lluch, Ana; Moratal Pérez, David(Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), 2011-06)
This work presents the software implementation of a tissue engineering image analysis tool through the study of several biomaterials by means of different microscopy techniques (optical, scanning electron, and atomic force ...