Aleixandre-Tudó, José Luis; Nieuwoudt, Helené; Aleixandre Benavent, José Luís; Du toit, Wessel(Elsevier, 2017)
[EN] The wine industry requires reliable methods for the quantification of phenolic compounds during the winemaking process. Infrared spectroscopy appears as a suitable technique for process control and monitoring. The ...
Rodríguez Esteban, Rosalía(Universitat Politècnica de València, 2021-10-07)
[ES] En la actualidad, los viñedos en secano sufren un importante estrés hídrico debido a la escasez de recursos hídricos que puede tener consecuencias negativas en el crecimiento vegetativo y, por tanto, en su producción. ...
Gastaminza Amodeo, Joaquín(Universitat Politècnica de València, 2013-04-23)
[ES] En el presente trabajo se pretende encontrar si existe un efecto marcado entre distintos niveles de riego en vides de la variedad Cabernet Sauvignon y si los mismos se reflejan en los parámetros analíticos de laboratorio ...
Ut, Carmen-Steliana(Universitat Politècnica de València, 2020-06-30)
[ES] Se han encontrado 25 perfiles distintos de cepas de levaduras Sccharomyces cerevisiae en los mostos en fermentación de las variedades Merlot, Cabernet Sauvignon y Garnacha, que una vez aisladas se inocularon en uvas ...
Acosta Martínez, Anette(Universitat Politècnica de València, 2015-11-03)
[ES] En este trabajo se ha estudiado el efecto de la cavitación producida mediante sonicación, en la extracción de compuestos polifenólicos de uva tinta Bobal. Así pues se realizaron 11 ensayos, separados en dos bloques, ...
Inocente Andahua, Soledad Amparo(Universitat Politècnica de València, 2013-11-06)
[ES] En el presente trabajo se pretende encontrar si existe un efecto marcado entre distintos niveles de riego, la orientación de la copa y poda de raíces en vides de la variedad Bobal y si los mismos se reflejan en los ...
Manifestation of flesh browning while commercialising Rojo Brillante persimmon is one of the main
causes of postharvest loss. It is known that mechanical damage is a decisive factor for browning development
and that ...
Lizama Abad, Victoria; Pérez-Álvarez, E.P.; Intrigliolo, D. S.; Chirivella, C.; Alvarez Cano, María Inmaculada; García Esparza, Mª José(Elsevier, 2021-10-01)
[EN] This study aims to determine the effects and the response to irrigation regimes (i) rainfed, (ii) deficit irrigation (DI), and (iii) full irrigation (FI) on wine and grape skin, seed and aromatic composition of grapevine ...
Jávaga Tébar, Ángela(Universitat Politècnica de València, 2017-09-11)
[ES] Distintas estrategias de riego llevadas a cabo durante el periodo de maduración sobre uvas de
la variedad Monastrell han sido evaluadas a fin de encontrar los efectos que provocan
diferentes niveles de agua suministrada ...
Yánez Herrera, Lissette Carolina(Universitat Politècnica de València, 2015-03-03)
[ES] Por medio de diversos análisis a uvas tintas y a sus extractos tanto de hollejos,
como de pepitas (peso de 100 bayas, peso de los hollejos, peso de las semillas,
determinación del índice de polifenoles totales, ...
Aleixandre Tudo, José; Du toit, Wessel(South African Society for Enology and Viticulture, 2020-11-04)
[EN] During red wine ageing, phenolic compounds undergo several reactions that have an impact on wine colour and mouthfeel properties. The evolution of phenolic content is affected during wine ageing. The aimof this study ...
[EN] The Hachiya persimmon is the most common astringent cultivar grown in California and it is rich in tannins and carotenoids. Changes in the microstructure and some physicochemical properties during high hydrostatic ...
[EN] The use of high hydrostatic pressure (HHP) provides a reliable way of obtaining high quality food. The aim of this work was to analyze the effect of high pressure treatments on the microstructure and textural properties ...
Reddad Maazouza, Zeineb(Universitat Politècnica de València, 2015-09-02)
[ES] A partir de distintos tratamientos culturales en la viña, consistentes en distintos niveles de riego, orientación del sistema de conducción en espaldera y poda de raíces. En el momento de la vendimia, se maestrearon ...
[EN] Improving wine composition is a critical factor for the wine industry. Phenolic compounds play an important role in wine composition contributing to its organoleptic characteristics. Although several factors can ...
Aleixandre Tudo, José; Helené Nieuwoudt; Aleixandre Benavent, José Luís; Du Toit, Wessel J.(American Chemical Society, 2015-02-04)
[EN] The validation of ultraviolet-visible (UV-vis) spectroscopy combined with partial least-squares (PLS) regression to quantify red wine tannins is reported. The methylcellulose precipitable (MCP) tannin assay and the ...
Aleixandre-Tudó, José Luis; Buica, Astrid; Nieuwoudt, Helené; Aleixandre Benavent, José Luís; du Toit, Wessel(American Chemical Society, 2017)
[EN] Phenolic compounds are of crucial importance for red wine color and mouthfeel attributes. A large number of enzymatic and chemical reactions involving phenolic compounds take place during winemaking and aging. Despite ...
[EN] The influence of vegetation period length of cardoon plants (Cynara cardunculus L.) on herb yield and its pharmacological value conditioned by chemical contents in air dried herb was examined in the research. The ...
Cano García, Miriam(Universitat Politècnica de València, 2018-10-03)
[ES] En el presente estudio, se han evaluado las propiedades antimicrobianas de tres taninos comerciales extraídos de uva blanca, tinta y de madera de roble. Para ello, se caracterizaron los taninos disponibles según su ...
García Esparza, Mª José; Abrisqueta, I.; Escriche Roberto, Mª Isabel; Intrigliolo, D.S.; Alvarez Cano, María Inmaculada; Lizama Abad, Victoria(Julius Kühn-Institut Institute for Grapevine Breeding, 2018)
[EN] Aroma compounds and skin and seed pohphenols arc determinants of wine composition. The aim of this study was to determine the effect of different post-veraison deficit irrigation strategies on volatile profile and the ...