Sharma, Sadhana; Nema, P. H.; Emanuel, N.; Singha, S.(Editorial Universitat Politècnica de València, 2018-09-07)
[EN] Nowadays, there is high consumer demand in the market for simple to prepare, convenient, healthy and natural foods. Paneer or Indian cottage cheese is an acid and heat coagulated milk product which serves as a rich ...
Pacheco, Consuelo; García Martínez, Eva María; Moraga Ballesteros, Gemma; Piña, Juliana; Nazareno, Mónica A.; Martínez-Navarrete, Nuria(Elsevier, 2020-02-15)
[EN] The production of powdered food is an increasingly important industry due to the high stability and easy handling of those products. The aim of this work was to evaluate the effect of the addition of gum arabic in ...
Camacho Vidal, Mª Mar; Casanova, Miguel Ángel; Fenollosa Ribera, María Loreto; Ribal Sanchis, Francisco Javier; Martínez-Lahuerta, Juan José; Martínez Navarrete, Nuria(Editorial Universitat Politècnica de València, 2018-09-07)
[EN] Fruit is a highly valuable food whose consumption should be encouraged. In addition, it would be desirable to design processes and products to channel the surplus and take advantage of the post-harvest losses that ...
Correia Calpe, Esperanza(Universitat Politècnica de València, 2013-04-23)
[ES] En este estudio se ha liofilizado puré de pomelo con adición de trehalosa y maltodextrina y goma arábiga y las muestras se han acondicionado a distintos niveles de humedad relativa con el objetivo de estudiar cómo ...
Valdiviezo Orellana, Sandy Nicole(Universitat Politècnica de València, 2020-01-10)
[ES] Los frutos del género Capsicum corresponden a los alimentos vegetales más populares e importantes económicamente a nivel mundial, siendo reconocidos por sus atributos sensoriales a nivel de color, aroma y pungencia. ...
[EN] The health properties of fruit are widely known. Powdered fruit may be a practical format to be offered to the consumer. Nevertheless, the process used to obtain the powder must ensure the maximum retention of the ...
Hernández-Carrión, M.; Moyano-Molano, M.; Ricaurte, L.; Moreno, F.L.; Quintanilla-Carvajal, Maria(Editorial Universitat Politècnica de València, 2018-09-07)
[EN] Nanoencapsulation is an efficient process to incorporate high nutritional oils, such as high oleic palm oil (HOPO). Several drying technologies can be applied for obtaining HOPO powders. The aim of this work was to ...
Rodríguez Company, Andrea(Universitat Politècnica de València, 2016-09-07)
[ES] En las frutas existen gran cantidad de compuestos fitoquímicos interesantes para ser utilizados con aplicaciones industriales. El kiwi se caracteriza por su elevada actividad antioxidante. La extracción de los compuestos ...
Traffano-Schiffo, Maria Victoria; Castro Giraldez, Marta; Fito Suñer, Pedro José; Santagapita, P.R.(Elsevier, 2017-10)
[EN] The purpose of the present work was to analyze the effect of trehalose, arabic and guar gums on the preservation of beta-galactosidase activity in freeze-dried and vacuum dried Ca(II)-alginate beads. Freezing process ...
Galindo Barragán, Rosa Gabriela(Universitat Politècnica de València, 2019-10-21)
[ES] En el proceso de obtención de zumo de naranja se generan residuos que tienen un contenido rico en fitoquímicos, en general, y en vitamina C y flavonoides, en particular. Estos residuos podrían ser utilizados como ...
Serna Barrera, María Alegría(Universitat Politècnica de València, 2021-09-03)
[ES] La pérdida y el desperdicio de alimentos en la industria alimentaria y hortofrutícola en particular, representan uno de los problemas de contaminación ambiental más comunes en el mundo. Los tallo el brócoli constituyen ...
Maleno Berenguer, Francisco Javier(Universitat Politècnica de València, 2019-10-14)
[ES] Las frutas son un alimento fundamental para llevar una dieta sana y equilibrada, sin embargo, se consideran alimentos perecederos por su alto contenido en agua. Gracias al desarrollo de diferentes tecnologías para el ...
Romero Contell, Lucía(Universitat Politècnica de València, 2016-10-14)
[ES] El presente trabajo consiste en el estudio de la viabilidad técnica de la preparación de horchata
en polvo destinada al turismo y la exportación. Para tal fin se han evaluado las técnicas de
atomización y liofilización ...
[EN] This study aims to determine the drying behavior of quince puree and as an adverse effect powdered sugar added quince puree with the addition of maltodextrin. The addition of powdered sugar increases the drying time ...
Borrell Tomás, María Amparo; Gil-Flores, Lorena; Guillén-Pineda, René Miguel; Salvador Moya, Mª Dolores(University of Novi Sad, 2019)
[EN] Homogeneous Al2O3-Zr0.91Y0.09O1.955 (65-35 mol%) nanopowders have been prepared in a wide temperature range (from 1073 to 1573 K) by thermal decomposition of amorphous precursors, made previously by freeze-drying of ...
[EN] In a freeze drying process, the freezing step determines the pore size distribution within the product, which, in turn, affects the sublimation rate. Traditionally, pore analysis is carried out on SEM images by means ...
[EN] The freeze-drying kinetics and the superficial porosity development of grapefruit puree. The impact of biopolymers addition (gum Arabic and bamboo fiber) and to apply (40 ºC) or not shelf temperature (room temperature) ...
Cebrián Guija, Andrea(Universitat Politècnica de València, 2019-12-26)
[ES] Las frutas, además de nutrientes, contienen compuestos bioactivos que aportan efectos fisiológicos beneficiosos para la salud. No obstante,
el consumo de frutas es deficitario entre la población, por lo que existe ...
Pinar Escobar, Sara(Universitat Politècnica de València, 2021-07-30)
[ES] Las industrias de transformación de alimentos, como por ejemplo la industria de elaboración de productos de naranja, generan grandes cantidades de residuos que son derivados principalmente a la alimentación animal o ...
Morcillo Ruiz, Victoria(Universitat Politècnica de València, 2019-09-11)
[ES] Hoy, más que nunca, el consumidor busca productos alimenticios con una vida útil mayor a la del
producto fresco y que, al mismo tiempo, mantengan unas propiedades nutricionales y
organolépticas muy próximas a él. ...