Murillo González, Raquel(Universitat Politècnica de València, 2020-09-14)
[ES] En este trabajo bibliográfico se profundiza en el conocimiento de la
tecnología de extrusión y en su uso para la obtención y desarrollo de snacks
extrudidos y texturizados de proteína vegetal y de otras fuentes no ...
Díez Sánchez, Elena(Universitat Politècnica de València, 2021-09-02)
[ES] La presente tesis plantea distintas estrategias para el diseño de alimentos a partir del aprovechamiento del bagazo que se genera como subproducto en la industria de elaboración de zumos de frutos rojos. De este modo, ...
Ruiz Rico, María; Fuentes López, Cristina; Pérez-Esteve, Édgar; Jiménez Belenguer, Ana Isabel; Quiles Chuliá, Mª Desamparados; Marcos Martínez, María Dolores; Martínez-Máñez, Ramón; Barat Baviera, José Manuel(Elsevier, 2015-10)
[EN] Development of nanotechnologies to improve the functionality of natural antimicrobials for food applications has received much attention in recent years. Mesoporous silica particles, such as MCM-41, have been recently ...
[EN] High hydrostatic pressure (HHP) processing modifies the localization, concentration, and activity of the bioactive compounds of plant foods. The aim of this study was to evaluate changes in carotenoids and total ...
Abstract Condensed tannins are important bioactive
compounds largely present in persimmon (Diospyros kaki
L.f.). The aim of this work was to study the effect of the
structural changes occurred during refrigerated storage ...
[EN] Persimmon fruit are an important source of phenolic compounds, dietary fibre, and carotenoids. However, the location of these elements in the tissue is directly connected with processing techniques used. The aim of ...
Vázquez Gutiérrez, José Luis; Plaza, Lucía; Hernando Hernando, Mª Isabel; Sánchez Moreno, Concepción; Quiles Chuliá, Mª Desamparados; Ancos, Begona de; Cano, M. Pilar(Royal Society of Chemistry, 2013-04)
Onions have antioxidant properties and they are an important source of bioactive compounds such as
phenols. The aim of this work was to study the effect of high hydrostatic pressure (HHP) (100 600 MPa/
1 3 min/25 C) on ...
Martínez García, Juan José(Universitat Politècnica de València, 2020-01-03)
ES] En este Trabajo fin de grado (TFG) se evalúa la actividad antioxidante de los aceites esenciales de Mentha longifolia L y Mentha x piperita. El aceite esencial de Mentha longifolia se obtiene por hidrodestilación con ...
[EN] BACKGROUND Berry pomace is a valuable but little used by-product of juice manufacturing. When processed to a stable fruit powder, the composition differs from that of the whole fruit. To facilitate application in ...
Milà Martínez, Julia(Universitat Politècnica de València, 2019-09-17)
[ES] Hoy en día la alimentación saludable se vuelve cada vez más importante para la sociedad. La dieta saludable incluye más consumo de pescado. El pescado puede ser una buena fuente de proteínas, vitaminas, minerales y ...
[EN] The effect of emulsions based on different hydrocolloids (xanthan gum, hydroxypropyl methylcellulose and methylcellulose) on the structural, textural and sensory properties and lipid digestibility of panna cottas was ...
Vargas Fraile, Héctor(Universitat Politècnica de València, 2019-03-12)
[ES] Existe una relación directa entre el consumo de grasas saturadas y trans,
con un aumento del riesgo de padecer enfermedades cardiovasculares, la
principal causa de muerte a nivel mundial. Conseguir su reemplazo de ...
[EN] The fat in a sponge cake formulation was partially replaced (0%, 30%, 50%, and 70%) with
OptiSolTM5300.This natural functional ingredient derived from flax seeds, rich in fiber and alpha-linoleic acid, provides
a ...
Borreani, Jennifer Alexandra Audrey; Llorca Martínez, Mª Empar; Quiles Chuliá, Mª Desamparados; Hernando Hernando, Mª Isabel(Elsevier, 2017)
[EN] The first aim of this study was to observe the effect of adding dairy proteins and reducing the cream content in order to obtain healthier dairy desserts for use in weight management. The extra-whey protein low-cream ...
[EN] Numerous studies conducted have shown a direct relationship between the high consumption of saturated andtrans-fats and the risk of suffering from cardiovascular diseases, diabetes, and different cancers. Oleogels, ...
Arenas Sinisterra, Neus(Universitat Politècnica de València, 2018-09-12)
[ES] Existe una relación directa entre el consumo de alimentos ricos en grasa y la aparición
de ciertas enfermedades como las coronarias, que actualmente suponen la principal
causa de muerte en España. Por esta razón, ...
Pons Vidal, Berta(Universitat Politècnica de València, 2017-03-10)
[ES] Una opción para reducir la ingesta calórica y por lo tanto las enfermedades relacionadas con el
sobrepeso es la reformulación de alimentos. El diseño de emulsiones, capaces de reemplazar
la grasa convencional de los ...
Ruiz López, María(Universitat Politècnica de València, 2021-10-14)
[ES] Las grasas plásticas, ricas en ácidos grasos saturados (AGS) y trans (AGT) son las responsables de un gran número de atributos en los alimentos que consumimos ya que aportan textura, aroma, sabor, palatabilidad y ...