[EN] Because of the nutritional need of patients with celiac disease, producing quality gluten-free diet food is important. This study evaluated the use of persimmon flour on the properties of muffins. Persimmon flour ...
[EN] The citrus juice industry produces about 50% of by-products. Citrus pomace (CP) contains many polysaccharides (mainly cellulose and pectin), which could act as stabilizers and emulsifiers. The aim of this work was to ...
[EN] The interactions between water content, matrix structures and chemical and physical events in complex foods are usually regarded in terms of water activity and glass transition. In this work, the water content and ...
The effect of water activity on the quality parameters
of cocona chips obtained by a combined osmotic dehydration
and hot air-drying method has been studied. Applying
the combined treatment resulted in a product with ...
[EN] The link between nutrition and health has focused on the strategy of diet-based programs to deal with various physiological threats, such as cardiovascular disease, oxidative stress, and diabetes. Therefore, the ...
[EN] BACKGROUND Seasonal persimmon (Diospyros kakiL.) crops have steadily increased in Spain; this has been linked to a significant increase in the postharvest production waste. Therefore, development of valorized products ...
Mosquera Mosquera, Luz Hicela(Universitat Politècnica de València, 2010-12-23)
Tanto la liofilización como el secado por atomización ofrecen una evidente ventaja en la obtención de productos con bajos contenidos de humedad y alta calidad sensorial, nutritiva y funcional. Sin embargo, los productos ...
Rodríguez Prieto, Pablo(Universitat Politècnica de València, 2022-10-17)
[ES] El cultivo de caqui en España ha sufrido una gran expansión en los últimos años, destacando la variedad Rojo Brillante. Existen problemas tanto por la elevada astringencia de esta variedad como por la sobreproducción ...
Osorio Mora, Oswaldo(Universitat Politècnica de València, 2008-09-11)
La tendencia actual de los consumidores a adquirir alimentos con alta calidad sensorial y alto valor nutritivo y funcional está haciendo que las industrias de procesado desarrollen tecnologías capaces de combinar estas ...
Tormos i Lahuerta, Alexandre(Universitat Politècnica de València, 2023-10-06)
[ES] El cultivo de caqui en España ha sufrido una gran expansión en los últimos años, destacando la variedad `Rojo Brillante¿. Existen problemas tanto por la elevada astringencia de esta variedad como por la sobreproducción ...
Tone, Ana Maria(Universitat Politècnica de València, 2018-09-13)
[ES] El diseño de nuevos alimentos funcionales con declaraciones nutricionales
y/o de salud requiere a menudo la encapsulación, protección y posterior
liberación controlada de moléculas bioactivas. Entre los sistemas ...
[EN] Persimmon (Diospyros kaki L.f.) crop has markedly increased in Spain, and "Rojo Brillante" persimmon is the main cultivated variety. This astringent cultivar requires de-astringency treatment before commercialization, ...
[EN] The modern brewing industry generates high amounts of solid wastes containing biopolymers-proteins and polysaccharides-with interesting technological and functional properties. The novelty of this study was to use raw ...
[EN] Citrus fruits are one of the main crops worldwide. Its industrialization, primarily juice production, produces large amounts of byproducts, composed of seeds and peels, that can be used to obtain new ingredients. In ...
[EN] Edible oleogels, with three oil types (olive, sunflower and flaxseed), hydroxypropylmethylcellulose (HPMC) and xanthan gum (XG), as structuring agents, were developed using the emulsion-template approach, and subsequent ...
[EN] This work studies the techno-functional properties of the spray dried water-soluble extracts from orange pomace, obtained from different green extraction technologies. Orange pomace, a by-product from the juice ...
Cuba Pomares, Natalia(Universitat Politècnica de València, 2018-10-16)
[EN] During gastric digestion, spatial and temporal pH gradients exist in the meal, which may impact food nutrient hydrolysis due to pH-mediated enzyme activity. These pH gradients are influenced by both the type of meal ...
Martínez González, Cristina(Universitat Politècnica de València, 2022-01-17)
[ES] La presente tesis tiene como objetivo ofrecer estrategias que permitan incrementar la rentabilidad del cultivo de caqui "Rojo Brillante" mediante la valorización de los excedentes y destríos generados en los almacenes. ...
Martínez Artés, Beatriz(Universitat Politècnica de València, 2021-04-08)
[ES] El chontaduro (Bactris gasipaes) es un fruto tropical de gran interés a nivel nutritivo, debido a su elevado contenido en proteínas y ácidos grasos insaturados y poliinsaturados, además de b-caroteno, precursor de ...
Alberca Ortiz, Ricardo(Universitat Politècnica de València, 2018-10-04)
[ES] El cultivo de caqui en la Comunidad Valenciana, centralizado en la variedad Rojo
Brillante, ha sufrido una gran expansión en los últimos años. En la actualidad, el Instituto
Valenciano de investigaciones Agrarias ...