[EN] The effect of the incorporation of eugenol on the mechanical, barrier and antioxidant properties of compression moulded corn starch films was studied as well as the release kinetics. Free or spray-dried encapsulated ...
Mulet Perona, Laura(Universitat Politècnica de València, 2016-09-26)
[ES] La conservación de panes comerciales implica grandes pérdidas relacionados con el ataque hongos. Para evitar el deterioro fúngico, la industria alimentaria requiere del uso de aditivos de síntesis. Las preferencias ...
Castelló Albiñana, Andrea(Universitat Politècnica de València, 2021-07-19)
[ES] La adherencia es el atributo mecánico de la textura que permite evaluar el grado de pegajosidad de un alimento y se define como el trabajo que es necesario realizar con la lengua para despegar un producto pegado en ...
Muller, Justine(Universitat Politècnica de València, 2017-10-13)
Biodegradable active films based on poly(lactic) acid (PLA) and starch were developed and characterized as to their functional and structural properties, using the bilayer film strategy, in order to obtain materials that ...
Barbed Usina, María(Universitat Politècnica de València, 2022-05-17)
[ES] De acuerdo a numerosas investigaciones sobre el tratamiento de los subproductos generados en la industria alimentaria para su aprovechamiento y su contribución para una economía circular, en el presente trabajo se ha ...
Cháfer Nácher, María Teresa; Sánchez González, Laura; González Martínez, María Consuelo; Chiralt, A.(WILEY-BLACKWELL, 2012)
[EN] Chitosan coatings, containing or not essential oils (bergamot, thyme and tea tree oil), were applied to oranges (cv. Navel Powell). Antifungal effect was evaluated by applying coatings before and after inoculating the ...
Bernat Pérez, Neus; Cháfer Nácher, María Teresa; Chiralt Boix, Mª Amparo; González Martínez, María Consuelo(Wiley: 12 months, 2014-12)
Following the consumer demand of healthy vegetable products due to their interesting nutritional profiles and potential functionalities, the fermentation process of hazelnut milk with Lactobacillus rhamnosus GG and ...
González Martínez, María Consuelo; Ho, Peter; Cunha, Luis; Schlüter, Oliver; Pittia, Paola(ISEKI Food Association (IFA), 2015-10)
[EN] Nowadays, there is an increasing need of new skills for PhD students to face the future labour market prospects. PhD graduates must have qualities attractive not only in academia but also outside, in both manufacture ...
Torres-Giner, Sergio; Yuste Del Carmen, Alberto; González Martínez, María Consuelo(MDPI AG, 2022-08)
[EN]
Electrohydrodynamic processing (EHDP) has revolutionized nanotechnology since it is a simple method for developing microstructures and nanostructures from a wide range of polymer solutions using the application of ...
Durá Romero, Miriam(Universitat Politècnica de València, 2019-10-10)
[ES] Los ácidos fenólicos presentan propiedades antioxidantes y antimicrobianas, que les confieren carácter bioactivo y potencian su inclusión en materiales de envase alimentario. Su incorporación en matrices de biopolímeros ...
Prieto Mota, Paula(Universitat Politècnica de València, 2020-09-15)
[ES] El envase activo es un concepto innovador en la industria alimentaria, cuyo propósito es preservar la calidad de los alimentos y extender su vida útil. Los ácidos fenólicos son agentes activos ampliamente estudiados ...
Hernández Solomando, Rosa María(Universitat Politècnica de València, 2015-10-06)
[ES] Actualmente hay un creciente interés por el desarrollo de envases y/o películas activas, por ejemplo con capacidad antimicrobiana o antioxidante. Estos materiales, aplicados a alimentos, podrían contribuir a alargar ...
Talón Argente, Emmanuelle(Universitat Politècnica de València, 2018-05-04)
En la presente Tesis Doctoral se han usado diferentes estrategias para incorporar compuestos activos no volátiles y volátiles en películas biodegradables a base de almidón (S) procedente de diferentes fuentes, quitosano ...
[EN] This study showed that rice straw waste is a valuable source for the extraction of water-soluble phenolic compounds that can be successfully incorporated into bioactive starch-based films. The major phenolic compounds ...
[EN] Neat and plasticized poly(lactic acid) (PLA) films were obtained by compression moulding. Three different plasticizers, at concentrations of 5 and 10%, were used: poly(ethylene glycol) (PEG) of 1000 and 4000gmol(-1) ...
Bouallala, Tarik(Universitat Politècnica de València, 2017-10-04)
[ES] Este proyecto tiene la finalidad de inscribir una planta de fabricación de quesos en el registro de sociedades mercantiles costarricense. Esta inscripción es el equivalente al registro de establecimientos agroalimentarios ...
[EN] Lecithins of different origins and compositions were used for the liposomal encapsulation of carvacrol within the framework of the development of active films for food packaging. Liposomes were incorporated into aqueous ...
[EN] The aim of the work was to produce fibre-enriched fresh pasta based on micronised wheat bran and durum wheat semolina with appropriate techno-functional properties. Wheat semolina was replaced with fine particle size ...
Bernat Pérez, Neus; Cháfer Nácher, María Teresa; González Martínez, María Consuelo; Rodríguez García, Julia; Chiralt, A.(SAGE Publications, 2015-03)
[EN] Functional advantages of probiotics combined with interesting composition of oat were considered as an alternative to dairy products. In this study, fermentation of oat milk with Lactobacillus reuteri and Streptococcus ...
Xue, Keqing(Universitat Politècnica de València, 2008-05-06)
El objetivo principal de este trabajo ha sido analizar y profundizar en el estudio del secado por aire caliente de pera variedad Blanquilla y analizar los efectos del pretratamiento osmótico en la cinética de secado por ...